avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare spatiu comun fara acord prin constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare spatiu comun fara acord prin constructie neautorizata

Buna ziua , ma numesc Rusu si am urmatoarea problema la locuinta parintilor. Poate ma puteti ajuta cu un sfaturi si eventual , daca considerati, prin asistenta in tribunal, in caz de nevoie.
Din 1960 impreuna cu parinitii am locuit intr-o casa nationalizata, pe care am achitat-o la Rom-Vial inca din anul 1997. Fostul proprietar ne-a dat aviz favorabil de a o stapinii, nefacind niciodata o contestare, deci fara probleme, (caz fericit)
Casa din cartier Domenii,este compusa din aparatament mezanin fam Rusu - si demisol apartament separat proprietar xxxx. Pe partea din spate a cesei, este o curte comuna, cu intrare comuna, prin spalatorie comuna, cu scara comuna care urca la pod comun. Procentul nostru detinut in acte este de 55,2 fata de cel 44,8 a familiei de la demisol. Acestia, au construit fara a fi intrebati, sau fara acordul nostru si fara autorizatie de constructie, o baie cu wc, in spalatoria comuna de 13,65 mp, loc de trecere comun spre mansarda si pod. In plus , au inchis accesul prin spalatorie spre scara interioara, refuzind trecerea prin acest spatiu.
Acum, noi sintem pusi in situatia de a nu mai putea folosi intrarea din spate, acest spatiu comun, deosebit de necesar. Comportamentul lor este de ca si cum li se cuvine acest drept...Sintem pusi in situatia de a cara gunoiul, de a cara rufele etc. prin toata casa ( tip vagon ) pe singura intrare principala.
La ultima discutie avuta cu dinsii ( sintem totusi inca in relatii amiabile dar nu-mi convine ce au facut , logic ) mi-au zis ca ei au deschis proces cu Rom-Vial pt "scoatere din indiviziune" . Nu m-a mirat , caci stiu clar ca fara acordul nostru ne se poate realiza mai nimic... Sintem mihniti de ceea ce au facut fara acordul nostru.
INTREBARI : Ce se poate face in acest caz ? Ce este de facut pentru a reveni in folosinta spatiul comun ? Ce putem face, deoarece, intentia noastra este de a vinde imobilul, avind in vedere ca pe parinti, i-am luat in spatiu cu noi la Ploiesti.
( Detinem procura din partea parintilor, de a-i reprezenta in oricare situatie.)
Personal, din cite am invatat din acest forum, as face "o intimpinare" la procesul cu Rom-Vial , in care sa-mi exprim dezacordul cu actiunea lor. Specific : Nu am primit inca citatie. Poate citatia vine pe numele parintilor si noi nu vom sti....e problema ?
Daca vrem a vinde miine apartamentul nostru, din cauza procesului lor cu RomVial, e considerat litigiu si nu putem vinde ?
Multumim anticipat celor ce ne pot da un sfat referitor la aceasta incalcare de : lipsa de folosinta si constructie fara autorizatie in spatiu comun.
Asteptam cu nerabdare sfaturile dvs.

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
FamiliaRusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: FamiliaRusu , utilizator 16:18, 22 Octombrie 2009
Buna ziua !
Sfatul meu este sa faceti plangere la Inspectia de Stat in Constructii si la compartimentul Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Sectorului 1 pentru sanctionarea contraventionala si obligarea vecinilor la a darama constructia ilegala!
In cazul in care nu solutionati in acest fel trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a-i obliga pe vecini sa darame constructia ilegala!
SUCCES!
B-)
Va multumesc pt raspunsul prompt. E clar, plingere, urmeaza o amenda si sa zicem desfintarea baii... Problema este ce facem , in cazul in care ei au blocat trecerea, intrarea, chiar si pe linga incaperea baii construita in ...incaperea comuna...adica au blocat intrarea si holul comun....( lipsa de folosinta ? - civil ? penal ? cum ? ) Cum eliberam rapid trecerea ? Spargem broasca, o schimbam ? sau ? ...ne batem ? :D
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
FamiliaRusu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de folosinta spatiu comun FamiliaRusu FamiliaRusu Buna ziua. Locuim din 1960 intr-o casa dobindita pe legea 112 compusa din mezanin-noi si o alta familie la demisol. In acte sint specificate clar cotele 55,2 ... (vezi toată discuția)
Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță ... Virgiliu Lustun Virgiliu Lustun Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță legală următoare? În forum/discutie_752829 din februarie am arătat că în 1983, ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)