avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa de folosinta spatiu comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa de folosinta spatiu comun

Buna ziua. Locuim din 1960 intr-o casa dobindita pe legea 112 compusa din mezanin-noi si o alta familie la demisol. In acte sint specificate clar cotele 55,2 noi si 44,8 ei pt partile comune, curte,pod si spalatorie. De o vreme buna cei de la demisol au construit ilegal o baie in holul spatorie si au blocat si accesul pe intrarea 3 de servici ce trecea prin aceasta spre mezanin. Sintem nevoiti a folosi numai intrarea principala si casa fiind tip vagon este f deranjant. Nu mai putem iesi / folosi, curtea lunga comuna. Nu mai putem veni de la piata cu cosul pe scara de servici etc. Consideram ca sintem frustrati, fiind cazul unei " lipse de folosinta." Asa o fi ? Lor, "le-a intrat in cap" ca-i spatiul lor lor si ca vezi doamne ei locuiesc in dreptul spalatoriei.
1 - Va rugam pe dvs a ne da citeva alternative sau solutii de rezolvare.
2 - Cum as putea fi reprezentat de un avocat din dvs. in acest caz ? Cum sa procedez ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
FamiliaRusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: FamiliaRusu , utilizator 11:00, 30 Ianuarie 2010
1. in materie civila puteti formula o actiune avand ca obiect lipsa de folosinta si eventual obligarea la plata contravalorii lipsei de folosinta, evident cu solicitarea demolarii baii.
2. in materie penala puteti formula o plangere pentru tulburare de posesie.
3. puteti lua legatura cu un avocat si stabiliti termenii colaborarii.
1. Incepeti cu o plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii si la serviciul specializat al Primariei, daca aveti banuiala ca au construit ceva in mod ilegal (chiar si o baie). Faceti plangerile in scris si le trimiteti prin posta cu confirmare de primire. Pastrati atat dovada trimiterii cat si o copie xerox a continutului plagerilor, precum si raspunsurile primite (termen legal 45 de zile/ L.544). Dupa primirea raspunsurilor si (ne)luarea unor masuri sau dupa trecerea termenului legal, se poate introduce in instanta actiune pentru obligarea la asigurarea folosintei spatiilor comune. Actiunea poate imbraca mai multe aspecte civile (de la dreptul de acces pana la dreptul de folosinta ca parte a dreptului de proprietate), dar si aspect penal in anumite circumstante.
2. Reveniti dupa cele aratate mai sus.
Succes!
2. Reveniti dupa primirea raspunsurilor
Va salutam cu respect. Exact asa au si facut domnilor. Au construit baia in spalatoria comuna fara acordul nostru, au blocat trecerea prin spalatorie, au plantat o masa cu scaune in curtea comuna, exact sub geamul dormitorului nostru unde fumeaza si tocane toata ziulica - si nu numai - au plantat si cotetul ciinelui lup exact in fata intrarii comune, deci mai au sa ocupe tot podul si gata... casa ar fi numai a lor.... Mai nou, au inaintat un proces de "scoatere din indiviziune", care e absurd si le-am explicat frumos ca nu-l pot cistiga veci, fara o intelegere.
Pot scapa de terasa/masa improvizata de sub geam ? Dar de ciine ? Iubim animalele...dar...
Multumim pt sprijin si mai asteptam citeva pareri pentru a sti pe ce cale legala s-o apucam.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
FamiliaRusu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu comun fara acord prin constructie neautorizata FamiliaRusu FamiliaRusu Buna ziua , ma numesc Rusu si am urmatoarea problema la locuinta parintilor. Poate ma puteti ajuta cu un sfaturi si eventual , daca considerati, prin asistenta ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si trai in comun ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am o problema legata de coproprietatea in indiviziune. Daca eu detin apartamentul principal dintr-un imobil de P+1+MANSARDA, si sunt proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)