avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cât ar costa onorariul pentru avocați și taxele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cât ar costa onorariul pentru avocați și taxele corespunzătoare pentru obținerea actului de proprietate?

In anul 1995, in decembrie, am cumparat o casa plus terenul aferent (160 mp) cu chitanta de mana, in prezenta proprietarilor si a doi martori. Au trecut 23 de ani, unul dintre proprietari a decedat (dar in loc este fiul), iar celalat este in viata. Sunt platite impozitele la zi, de cand am cumparat pana in prezent. Contractele la apa, lumina si canalizare sunt pe numele meu si sunt achitate la zi. As dori sa stiu cat ar fi onorariul avocatului si taxele corespunzatoare. Va multumesc anticipat.
Email: just.living.your.life4@gmail.com
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Anca Pavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:00, 9 Martie 2018
Buna ziua,
Taxa de timbru, conform prevederilor art. 3 alin. 1 lit a coroborata cu c din OUG 80/2013 avand in vedere ca este o actiune de uzucapiune intre 10 si 20 de ani.
Onorariul de expert va fi de circa 1000 lei.
Onorariul de avocat se stabileste direct cu acesta.
E uzucapiunea mare, de 30 de ani, au o chitanta de mana, atat.
Depinde pana si onorariul de expert unde este imobilul, in Bucuresti trece de 1000 de lei o expertiza casa si teren... la fel valoarea de impunere, onorariul, durata de solutionare etc.
Nu aveți just titlu,operează uzucapiunea de 30 ani. Reveniți dupa 7 ani.
Nu revine, isi uneste posesia cu autorul, cei care i-au vandut.
Contactati un avocat cu actele in mana.
Corect, se aplica jonctiunea posesiilor si ptr. ca, chitanta este din 1995 se aplica prevedrile in materie din vechiul cod civil.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune lilicrin lilicrin Situatia este cam incurcata primaria a amenintat vecini nostri care detin un teren in spatele casei ca le ia terenul daca nu isi fac actele pe el. Oamenii ... (vezi toată discuția)
Contract de mana lanubis lanubis Buna ! Am cumparat in 78 de la tatal meu un teren cu contract de vanzare cump. facut de mana (teren pe care tata il ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 - X cumpara un teren de la Y pe chitanta de mana (inainte de 1989) - In momentul de fata X vrea sa intabuleze dr. de proprietate si deci trebuie intai sa ... (vezi toată discuția)