avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in proces civil

Buna ziua,
prin luna iulie anul trecut am fost oprita de un organ al politiei rutiere pentru neacordare de prioritate la pietoni (eu nu am stiut de ce am fost oprita, la fel nici persoana ce se afla cu mine in masina atunci nu a observat pietonii fiind pe trecere). Mi-a fost luat permisul pe o luna de zile fix intr-o perioada in care imi era indispensabil, am vrut sa aman si am facut o contestatie, mai apoi am solicitat judecarea in lipsa mea. La primul termen de judecata s-a efectuat adunarea de probatoriu, deci martorul meu nu a fost citat. La al doilea termen de judecata, a fost citat insa nu a primit citatia in posta (citatie ce in mod normal se inmaneaza sub semnatura, nu?) La judecatorie figureaza ca aceasta citatie a fost comunicata, insa nici urma de ea. Neprezentarea a dus la sanctionarea cu o amenda de 500 de lei si mandat de aducere pentru urmatoarea infatisare (din cate stiu prima data e mandatul de aducere iar mai apoi, in caz de neprezentare, amenda). De asemenea, pentru a scoate in evidenta cate greseli se pot face din neatentie, martorul a primit incheierea PRIMEI sedinte unde se specifica ca e citata pentru data de 9 februarie, in data de 27 februarie, adica dupa termen, la judecatorie motivul a fost "ne-am incurcat, am pus alte acte in plic". Ideea e ca urmatoarea infatisare e cu mandat de aducere, ce presupune acest mandat? Daca ea doreste sa mearga de bunavoie, va fi obligata oricum sa mearga cu organul de politie? Sau politia doar o va instiinta ca in caz contrar va fi dusa cu mandat?
Cel mai recent răspuns: DenisaSz , utilizator 17:37, 9 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informatiile dvs privind citarea ,amendarea nu sunt tocmai corecte dar nu e relevant pt speta.Martora sa se prezinte la termen,oricum se va face un proces verbal de catre politie in care se va consemna pozitia ei,faptul ca a fost informata de cele dispuse de instanta si de data cand o sa fie audiata,In nici un caz nu o sa fie adusa cu ,,forta''.Oricum are posibilitatea sa formuleze cerere reexaminare impotriva amenzii dispuse invocand motivele care au facut sa nu se poata prezenta.
Pai se va prezenta, intrucat nu din rea vointa nu a mers, ea a acceptat sa fie martora, insa prima citatie nu a mai ajuns la ea. Facem cererea de reexaminare oricum, insa in legatura cu mandatul nu se poate face nimic nu? Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda martor davidiri davidiri Buna seara.Azi am avut al doilea termen in procesul unei plangere contraventionala, M-am prezentat , iar doamna judecator m-a intrebat unde este unul dintre ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere gemini86106 gemini86106 Buna seara. Doresc sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: - fiul meu in varsta de 25 de ani este martor intr-un proces penal care a inceput in anul ... (vezi toată discuția)
Martor - aducere cu mandat, amenda teapa teapa ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ? nu am primit citatia dar au venit cei de la politie ... (vezi toată discuția)