avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor - aducere cu mandat, amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor - aducere cu mandat, amenda

ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ?
nu am primit citatia dar au venit cei de la politie cu mandat de aducere pentru data de luni 10. 05. 2010 si doresc sa aflu suma amenzii sau articolul la care specificata ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
teapa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:21, 8 Mai 2010
Daca neprezentarea dvs la proces s-a realizat la un termen,instanta ,poate aprecia ca si imposibilitate ,motiv pentru care ,daca apreciaza util si necesar audierea dvs,va dispune citarea.
In situatia in care nu va prezentati ,instanta poate dispune sanctionarea pecuniara si aducerea dvs cu mandat
Neprezentarea dumneavoastra poate conduce la aplicarea de catre instanta judecatoreasca a dispozitiilor art.108^1 alin.2 lit.a Cod procedura civila - amenda este intre 30 si 500 lei, cuantumul amenzii este fixat de catre judecator.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu va mai editati mesajele dupa ce primiti raspunsuri, folositi butonul "raspunde" si scrieti precizarile / intrebarile dvs.
Multumesc!

teapa a scris:
ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ? nu am primit citatia dar au venit cei de la politie cu mandat de aducere pentru data de luni 10. 05. 2010 si doresc sa aflu suma amenzii sau articolul la care specificata ?

De amendat inca nu ati fost amendat, instanta a dispus aducerea dvs. cu mandat, conform art. 188 Cod procedura civila.

Daca veti fi amendat (cuantumul amenzii este cuprins intre 30 si 500 lei), instanta va va comunica incheierea prin care a dispus aceasta masura, incheiere care este executorie si se comunica si organelor fiscale. Impotriva incheierii puteti formula cerere de reexaminare, solicitand, motivat, ca instanta sa revina asupra masurii dispuse sau sa dispuna reducerea cuantumului amenzii aplicate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce repercursiuni voi avea daca nu ma prezint ca martor? Unika25 Unika25 Buna seara, Desi sunt constienta ca trebuie sa ma prezint in acest proces, totusi vreau sa aflu parerile celor care poate au trecut prin asa ceva sau sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda martor davidiri davidiri Buna seara.Azi am avut al doilea termen in procesul unei plangere contraventionala, M-am prezentat , iar doamna judecator m-a intrebat unde este unul dintre ... (vezi toată discuția)
Baza legala care interzice comunicarea actelor pe email. baza legala pt amenda judiciara pt nerespectare Krissia . Krissia . 1. As vrea sa stiu si eu daca exista o baza legala care imi interzice sa trimit actele la instanta pe email. 2. Baza legala care permite sa fiu sanctionata ... (vezi toată discuția)