avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de aducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de aducere

Buna seara.

Doresc sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii:

- fiul meu in varsta de 25 de ani este martor intr-un proces penal care a inceput in anul 2007. La ultimul termen din luna februarie 2009 nu s-a putut prezenta din motive obiective. La inceputul lunii martie a primit citatie pentru a se prezenta la judecatoria respectiva ( care este intr-un alt judet ) pe data de 26 martie 2009.

In seara aceasta m-am trezit la usa apartamentului cu 2 politisti care aveau mandat de aducere pentru fiul meu.

Precizez ca :

1. procesul in cauza nu s-a judecat pana acum datorita numeroaselor cereri de amanare din partea inculpatilor, lipsei unora dintre ei, altii n-au fost citati cum trebuie etc. Asadar, nimeni n-a fost audiat pana in prezent.

2. fiul meu s-a prezentat la toate termenele exceptand 3-4 dati cand a trimis FAX la judecatorie motivandu-si obiectiv absenta. Termenul mentionat mai sus, respectiv cel din februarie 2009, este singurul la care a lipsit nemotivat ( fara sa depuna/trimita ceva ).

E normal sa i se trimita citatie si la 2 saptamani sa vina si politia cu mandat de aducere din partea judecatoriei respective ? Cam ce ar insemna asta ? E de rau ? Sa mearga insotit de un avocat ?

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:03, 17 Martie 2009
Daca merge in calitate de martor nu are nevoie de avocat.
In plus, legea nici nu ii da dreptul la asistenta juridica din partea unui avocat in fata instantei.
Vor doar sa il audieze.

Daca insa era vorba de politie sau de parchet putea sa mearga insotit de avocat ( in cazul in care nu se stia calitatea in care va fi audiat)
Daca era citat in calitate de martor nu avea nevoie de avocat nici in fata organelor de urmarire penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Si din moment ce a primit Mandat de Aducere asta este o nota proasta in fata instantei, sau ? Totusi n-a lipsit decat o data nemotivat.
Nu e o nota proasta.
Era nevoie sa fie audiat si instanta a procedat in acest fel pt a nu se mai amana judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Musai sa mearga pentru ca poate primi amenda.
Nu va faceti probleme ca a primit mandat de aducere. Nu pateste nimic in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Sotul meu a fost sunat de catre diicot carmen nedelcu carmen nedelcu Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium ... (vezi toată discuția)
Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)