avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu neefectuate

Buna seara. Lucrez in vanzari. Salariul in C.I.M este de 1920 lei iar la rubricile sporuri,alte adaosuri etc. cu caracter permanent sunt bifate cu"x". In fiecare luna beneficiez de diferite bonusari conform grilei de salarizare. Pe fluturas si statul de plata acestea sunt trecute sub forma de "alte premii" . Salariul este decarat la fisc integral( baza+bonus). De concediu de odihna nu am beneficiat in ultimii 3 ani. Am acumulat in total 65 zile de C.O. neefectuate.
In conditiile in care vreau sa incetez activitatea in aceasta societate, cum se calculeaza plata zilelor de C.O. neefectuate? La ce este scris in C.I.M sau la ce este declarat la Fisc? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 19 Martie 2018
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.


Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Sa inteleg deci , ca valoarea indemnizatiei de c.o. se va raporta doar la ce este trecut in C.I.M?
Se va raporta numai la salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Poate fi considerat bonusul din vanzari adaos , spor, etc. chiar daca nu este stipulat in CIM ? Mentionez ca se poate considera cu caracter permanent din moment ce il primesc lunar , valoarea lui nevariind semnificativ de la o luna la alta. Multumesc.
Poate fi considerat , avand in vedere ca se acorda lunar.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna thanya thanya Pe 5 noiembrie 2013 am schimbat locul de munca, am avut dreptul la 3 zile C.O. in decembrie, ore suplimentare 32 (decembrie), va rog sa-mi spune-ti rest plata ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat - calcul MMAP RAICU IONUT MMAP RAICU IONUT Buna ziua, La terminarea CIM, am zile de concediu de odihna neefectuat (55 zile), La calculul indemnizatiei de concediu neefectuat, intra in calcul si ... (vezi toată discuția)
cum se calculeaza indemnizatia de concediu de odihna ... scandurica scandurica Buna seara, Cum se calculeaza indemnizatia de concediu de odihna in situatia in care venitul lunar este compus din venitul din contractul de munca si o ... (vezi toată discuția)