avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea fratelui cu probleme mintale. Ce se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea fratelui cu probleme mintale. Ce se poate întâmpla dacă recunoaște un copil care clar nu e al lui?

Buna ziua ! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat : In curtea in care locuim sunt 2 case, proprietari fiind sotul si fratele acestuia in parte egala. Actele sunt cu titlu de mostenire de pe urma tatalui defunct si donatie din partea mamei supravietuitoare. Nu este facut nici un partaj , cu alte cuvinte la casa sotului 50%are si fratele dreptul iar la casa fratelui 50% are dreptul sotul meu. In urma cu 3 luni fratele a cunoscut si a adus acasa o individa care este insarcinata in 13 sapt, clar nu este copilul lui insa acesta nefiind in toate facultatile mintale nu realizeaza acest aspect. Daca el recunoaste copilul acesta intra in drepturi legale ca si fiu? In cazul in care fratele decedeaza si fiului i se face test ADN din care rezulta ca nu este fiul lui va mai fi mostenitor? Daca facem dezmembrarea terenului/bunurilor , sotul meu va avea drept de mostenire la cota lui ? Imi cer scuze daca nu am folosit termenii cei mai corecti, sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cmicml , utilizator 13:42, 20 Martie 2018
"cu alte cuvinte la casa sotului 50%are si fratele dreptul iar la casa fratelui 50% are dreptul sotul meu"

Nu stiu de unde concluzia asta...
Fiecare frate are jumătatea lui.
Dacă cumnatul dvs decide să recunoască acel copil, legal va fi tatăl lui. Nu are importanta daca biologic sau nu este al lui.
La decesul cumnatului va fi moștenit in totalitate de potențialul copil.
Dacă nu îl recunoaște, va fi moștenit de soțul dvs si de mama (daca mai traieste).
Dacă între timp se căsătorește, va fi moștenit de sotie, soțul dvs si eventual de mama.
Dezmembrarea nu face decât să împartă terenul, fizic, în 2 sau mai multe loturi. Nu conferă și nu ia drepturi.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
raluk0207, utilizator
In cazul in care nu recunoaste copilul, sotia ar fi mostenitoare chiar daca nu a contribuit cu absolut nimic ? Mama este decazuta din drepturile parintesti. Multumesc frumos !
Daca nu recunoaste copilul, dar se casatoreste, da, sotia va fi mostenitoare alaturi de sotul dvs, si de mama. Jumatatea cumnatului se va imparti, astfel:
- sotia 1/3
- mama 1/3
- sotul dvs 1/3.
Nu are relevanta daca sotia a contribuit sau nu. Legal, are dreptul la mostenire.
Va multumesc pentru raspunsuri insa am o nelamurire : mama cum va putea fii mostenitoare daca a fost decazuta din drepturile parintesti si le-a donat fiilor partea ei de mostenire de pe urma sotului defunct?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Adevar1 Adevar1 Dupa moartea bunicii, bunicul a vandut apartamentul (care apartinea bunicului si bunicii, ca parinti ai tatalui meu). Unul din cei 2 fii , fratele mai ... (vezi toată discuția)