avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept succesoral

Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii acestuia iar la momentul decesului copilul sau era major ???
Va multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:11, 8 Noiembrie 2010
Sotia si copilul mostenesc partea care i s-ar fi cuvenit sotului ei,
mostenind, prin retransmitere.
copilul cui? ce legatura are copilul cu defunctul? ca nu cred ca am inteles bine...;)
Dupa ce au decedat parintii mei, eu si fratele meu am devenit mostenitorii casei parintesti, in casa parinteasca nu locuieste nimeni au locuit acolo numai autorii nostrii.Nu am efectuat succesiunea dupa decesul parintilor.
Dupa decesul parintilor a decedat si fratele meu (la 3 ani), acesta a lasat in urma sotia si nepoata in varsta de 25 de ani la tragicul eveniment.
Acum cumnata impreuna cu nepoata s-au constituit reclamanti si m-au dat in judecata pentru succesiunea casei parintilor sotului, respectiv fratelui meu decedat.
Inteleg ca nepoata sa fie mostenitoarea directa a mostenirii tatalui ei, nu inteleg de ce cumnata poate cere mostenire din mostenirea sotului (ca sa ma exprim astfel !!!) ???
In alte cuvinte daca sotia are drept de succesiunea asupra mostenirii sotului de pe urma socrilor ???
Va multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
georgeion, utilizator
Soția moștenește soțul indiferent de modul în care a dobândit soțul bunurile.
Succesiunea e deschisa prin moarte. In termen de 6 luni de la deces , sotul supravietuitor isi poate manifestat implicit, tacit , vointa de a succede , prin acte prin care lasa sa se intrevada dorinta sa .

Printr-o declartie notariala , aceasta poate accepta intreaga mostenire, in mod expres.
Altminteri , acesta este considerat strain de succesiune prin neacceptare.
E adevarat , si copilul are vocatie succesorala .
(va accepta patrimoniul defunctului sub beneficiu de inventar, totodata , poate fi numit un curator care sa -i reprezinte interesele ).
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Nora fara copii poate mostenii averea socrilor? matei petru matei petru Parinti decedati, urmasi trei copii. Ulterior un copil moare, fara a avea descendenti doar sotie supravietuitoare. Cei doi fii in viata, au acceptat prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)