avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire dauna totala

Salut! Am fost lovit de un tip si asigurarile mi-au declarat dauna totala. acum nush cat o sa imi dea asigurarea pe o masina din 98 Laguna 1.9 DTI ...are idee cineva ? si ce e de facut in caz ca nu primesc destui bani!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:02, 8 Noiembrie 2009
"Destui bani" inseamna cat mai multi?:acute:
Functie de nr. km la bord, puteti primi 75% din valoarea reala a masinii la data accidentului(adica intre 37%-15% din valoarea de catalog) si epava, pe care o puteti valorifica: sau la o firma de recuperari epave auto, sau prin vanzare piese la dezmembrari(second hand)
A fi despagubit corect inseamna sa primiti valoarea reala a vehiculului, la data producerii accidentului; aceasta se calculeaza, in mare, scazand din pretul actual al vehiculului, uzura.
Pentru a fi sigur ca asiguratorul v-a facut o oferta corecta, consultati un specialist.
Salutare! Sunt aproape in aceeasi situatie ca si gezenie.
Am fost lovit de un strain care avea carte verde . Am deschis dosarul la firma de asigurari omoloaga celei de dincolo unde avea respectivul cartea verde . A trebuit sa astept pana i s-a verificat cartea verde - sa nu fie cumva falsa. Am primit confirmarea ca este valabila cartea verde dupa 3 saptamani. Intre timp eu am fost la un service unde mi-am facut un deviz estimativ al reparatiei, se pare ca devizul depaseste valoarea masinii si va fi declarata dauna totala.
Inspectorul de la daune mi-a spus ca trebe sa afle valoarea masinii si in functie de asta si cati bani voi primii ca despagubire.
Intrebarile mele ar fi:
- Cum pot afla valoarea masinii , exista vre-un catalog in acest sens?
- Daca va fi declarata dauna totala imi ramane masina ? (nu pot sa-i spun epava fiindca se poate repara)?
- Care e procedura de virare a banilor avand in vedere faptul ca este vorba de o carte verde?
Cel mai utilizat catalog de preturi producatori auto european este SCHWAKE.La fel de utilizat este si catalogul APIA.Acestea cuprind preturile producatorilor pentru toate tipurile de autovehicule, precum si pretul dotarilor, functie de anul de fabricatie.Exista si site-uri unde puteti afla cre este valoarea unui autovehicul, luind in calcul caracteristicile tehnice si bineinteles dotarile, care pot fi standard,cu optiuni, sau dotari ulterioare(adaugate).
Catalogul Apia (mai putin cuprinzator decat Schwake), poate fi consultat aici:
[ link extern ]
Merci de raspuns nucu$, am intrat pe catalogul APIA dar acolo sunt numai preturi pt masini noi, a mea nu mai e de mult noua.

Alte discuții în legătură

Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca, auto subevaluat. ce aș putea să fac într-o astfel de situație? adelin04 adelin04 buna seara. in data de 14 septembrie 2017 am avut un accident auto unde nu am fost de vina si sunt parte pagubita. masina mea a fost incadrata la dauna ... (vezi toată discuția)