avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare bolnav cronic schizofrenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare bolnav cronic schizofrenie

Sora mea a fost diagnisticata din anul 2002 cu schizofrenie paranoida si a fost internata de multe ori pentru cateva saptamani in diferite spitale de psihiatrie. Cu toate acestea, dupa aprox. 1 luna eram mereu chemati sa o externam din spital pentru ca starea ei s-a ameliorat. Cu toate acestea, ea se comporta de fapt la fel de violent odata iesita din spital (injura, tipa, santajeaza familia cu urlete pt a primi bani de tigari, alcool). De anul trecut, eu, fratele sau, am drept de semnatura, ea fiind pusa sub interdictie. Cu toate acestea, cand sun pentru a o interna permanent intr-un spital mi se spune ca spitalele sunt pentru acuti, nu cronici si mi se inchide telefonul in nas. Sora mea primeste pensie de handicap si are un venit de 1000 lei/luna, fiind asigurata Cas. Totusi, unde exista spitale mi se spune ori ca nu o pot interna mai mult de o luna ori ca nu pot interna pe cineva care este pusa sub interdictie impotriva vointei sale. In aceasta situatie, ce e de facut? Trebuie sa platim noi, familia, bani pentru a nu fi amenintati de catre sora mea bolnava psihica si sa-i suferim toate toanele pana n-om mai fi nici noi? Medicii, cunoscand acest caz, incearca sa se eschiveze de responsabilitate pentru o internare permanenta. Mai mult,ea consuma alcool si nu isi ia tratamentul cat e acasa, iar doctorii zic ca noi, familia, trebuie sa avem grija sa nu faca asa...

Alte discuții în legătură

Bolnava de schizofrenie paranoida RamonaNeg RamonaNeg Buna ziua, am o sora in varsta de 38 de ani care sufera de schizofrenie paranoida acuta de aproximativ 13 and, in urma cu 3 ani a fost pusa sub interdictie ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)