avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul prefectului

Buna ziua In urma expunerii in acest forum a unei vechi probleme a familiei mele cu trecerea din folosinta in proprietate a unui teren si in urma citirii unor mesaje cu situatii asemanatoare,am ajuns la concluzia ca pentru a obtine acest drept, solutia optima ar fi Ordinul prefectului.Intrebarile mele sint:daca termenul de aplicare a acestei legi a expirat?;cit ar putea dura toate demersurile,daca totul merge normal,pentru obtinerea raspunsului? Sint un pic nedumerit,datorita faptului ca din unele surse,Ordinul prefectului ar fi o solutie iar din altele ca nu se mai aplica pentru ca termenul aplicarii legii ar fi expirat Va multumesc
Cel mai recent răspuns: littlefluffy , utilizator 08:13, 11 Noiembrie 2013
Nu a expirat termenul. E vorba de o cerere in baza art. 36 din Legea fondului funciar.
La mine a durat cam 2 luni.
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc
totusi,sint voci care spun ca solicitarea ar putea fi respinsa datorita faptului ca termenul de aplicare a legii a expirat.sant total nefondate aceste speculatii?e posibil sa se poata interpreta acest lucru datorita vreunei modificari ulterioare a legii?
Asa cum au afirmat si colegii mai sus, nu exista un termen pentru formularea cererii de emitere a Ordinului prefectului (practic, atata vreme cat comisia locala de fond funciar nu si-a incheiat activitatea, aceste cereri pot fi formulate). Dvs. formulati cererea, depuneti documentele doveditoare si obtineti actele de proprietate de care aveti nevoie...(teoria ca teoria, practica ne omoara intotdeauna:D).
Succes!
Faceti cerere linistit. Se poate.

:slap: Astea sunt din ciclul ala cu "dupa 5 de casatorie bunul propriu devine bun comun".
Culmea e, ca si la primarii am auzit ca le spun oamenilor ca nu mai pot face cereri. :stunned:
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Atribuire teren prin ordinul prefectului bms bms Parintii unui prieten au cumparat o casa in 1988.Casa avea atunci 2000mp teren, curti, constructii si gradina.In 1988 au cumparat prin act notarial casa si ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)