avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FOLOSIRE TESTAMENT DACA ALTCINEVA S-A DECLARAT UNIC ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FOLOSIRE TESTAMENT DACA ALTCINEVA S-A DECLARAT UNIC MOSTENITOR

Buna ziua. Problema pe care vreau sa o prezint si la care am mare nevoie de un raspuns este urmatoarea: tatal meu a decedat anul acesta in luna iulie. Locuia in casa matusii lui (sora bunicului meu), matusa care a decedat in anul 2002. Desi casa nu era a lui, a facut un antecontract sub conditie suspensiva de vanzare cumparare a casei cu o camatareasa. In antecontract se stipuleaza ca dupa ce se va face succesiunea dupa matusa se va definitiva acest contract de vanzare-cumparare. Pana aici toate bune (mai putin faptul ca acel contract este facut de "avocata" Rogojinschi Camelia, care nu este membra in Barou si a facut si puscarie, dar se pare ca inca are drept de practica in baroul lui Bota). Insa eu, fiica celui care a facut precontractul, am testament in care matusa tatalui imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Se pare insa ca nu il pot folosi deoarece tatal meu s-a declarat la 3 ani dupa moartea matusii unic mostenitor al acesteia, iar eu se pare ca nu am cu cine sa ma judec ca sa ii anulez acel act de unic mostenitor. Mie mi-a fost mila de el si l-am lasat sa stea in casa aceea si el a facut numai rele; s-a incurcat cu camatarii si s-a declarat unic mostenitor. Dar ce nu pot eu crede este ca eu cu acte in regula nu pot folosi acel testament si sunt obligata sa il mostenesc pe el, ceea ce eu nu vreau pentru ca ar insemna sa imi sara in cap camatareasa. M-am ferit toata viata de asa oameni (inclusiv tatal meu) - care tot prin aceeasi metoda a vandut casa mamei mele la care aveau dreptul cei 3 frati ai ei fiind obtinuta dupa demolare-s-a declarat unic mostenitor si a vandut-o. sa revin la intrebare-nu se poate anula acel act al tatalui de unic mostenitor eu venind cu testament perfect valabil? Succesiunea dupa matusa a facut-o doar pentru 2 locuri de veci pe care aceasta le avea, nu si pentru casa, deci trebuie oricum facuta, dar eu nu vreau sa il mostenesc pe el. Nu am cum sa fac dreptate daca el a murit? Va multumesc anticipat. Mentionez ca sunt unica mostenitoare a tatalui si nici matusa nu a fost casatorita si nu a avut copii nici alti nepoti.

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenitor anirc anirc Buna ziua. Iata problema mea: In anul 2009 a murit tatal meu. In casa am descoperit ca matusa lui cu care locuia mi-a lasat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Testament Hanuka Hanuka Stimati prieteni, Din nou vin cu rugamintea sa ma sfatuiti. In anul 1984, o matusa a tatalui meu mi-a lasat prin testament legalizat si autentificat, ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale edinuta edinuta Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita. Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani. Din locul de ... (vezi toată discuția)