avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate srl-uri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate srl-uri

O sc formata din doi actionari 50 si 50 care nu a relizat venituri dar a facut achizitii de bunuri (mobile si imobile). Valoarea bunurilor achizitionate apare in 4551 conturi curente asociati, pe analitic asociatul x=50% si j=50%. Acum au hotarit sa se divizeze dar divizarea dureaza f mult si am hotarit sa vindem jumatate din bunuri la o societate care o infiinteaza unul din asociati. Facem factura si contr. de vanzare-cumparare prin notariat la imobile dar care ar fi modalitatea de plata a facturii, fara a depune numerar la banca si a iscena plata pentru ca e valoare mare si asta ar necesita comisioane banca.
Cel mai recent răspuns: Suzana Andrei , utilizator 12:15, 28 Octombrie 2009
nu cred ca exista nici o posibilitate deoarece se poate face chitanta numai pana in 5000 lei restul trebuie achitat obligatoriu prin banca, sau poate daca tot o vindeti unuia dintre actionari ati putea sa faceti in asa fel incat sa fie mai putin de plata si astfel comisionul mai mic...cu alte idei poate va ajuta altcineva
nu pentru ca pierd tva-ul. societatea nou infiintata am facut-o tot platitoare de tva.
ma gandeam asa: 4111=2133 : 4551=4111 4551 pe analitic este exact suma pe care o facturez, pentru ca prima soc. nu a avut activitate si tot ce s-a cumparat a fost cu bani depusi de noi in soc
:duh: :O :stunned:

Stimate domn Lupu Lucian, nu vreau sa fiu rautacioasa, dar ce meserie aveti?

""4111=2133 "" - ar fi bine sa consultati OMFP 1752/2005, actualizata,
CAPITOLUL VII , FUNCŢIUNEA CONTURILOR,
nu o sa intalniti genul asta de inregistrare (sau poate mie imi scapa?)

"Toata lumea din nestiinta" cauta sa faca tot felul de artificii contabile care nu duc decat la incalcarea regulilor si principiilor contabile. !?

Niciodata nu putem sa le stim pe toate, chiar daca avem impresia ca le stim, de aceea nu putem fi in acelasi timp, ingineri, avocati, economisti?!

esti rautacioasa, chiar mai indispus. am pus 4111 din cuc trebuia 461=758 si tva-ul , 281 dca a fost calculata amortizare si 658 =213 scoaterea mijl fix dar pe mine ma interesa daca nu pot face 4551=461, cumparatorul fiind asociatul din firma care are in analitic 4551 suma care o facturez
de ce nu ati pastrat vechea firma si ii schimbati statutul...cred ca era mai usor asa

Alte discuții în legătură

Monografie cesiune denisa2011 denisa2011 buna seara, ce note contabile trebuie sa fac pentru contracte de cesiune, clientul x ii va vira banii furnizorului Y, cum se inregistreaza un contract de ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru cesiune creante sc gerom trans sa sc gerom trans sa Am urmatoarea situatie: firma A are de incasat de la firma B 30000 lei.Firma B are de incasat de firma C suma de 10500 lei.Firma B cesioneaza creanta firmei C ... (vezi toată discuția)