avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Pot iesi la pensie anticipat, cand si cati ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Pot iesi la pensie anticipat, cand si cati bani trebuie sa cotizez? Va multumesc!

Barbat, nascut 16.04.1958, . Vechime in munca: 31 de ani, 1 luna si 10 zile. Pensionat de boala, gradul 3 din 2008 pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: Cojocaru Ion , utilizator 14:13, 23 Martie 2018
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 65 ani.
Dar daca renunt la pensia de invaliditate, ma pot pensiona anticipat? Si cat trebuie sa cotizez (ce perioada si cati bani)? Va multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin depensionare de invaliditate nu puteti trece la alta forma.
Pentru pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 35 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditatte).
Nu puteti cumpara vechime deoarece in acest timp (din urma) ati fost asigurat in sistemul public de pensii prin pensia de invaliditate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Allyda Allyda Barbat nascut in iunie 1960 cu 35 de ani de cotizare. La ce varsta se poate pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Pensionarea la cerere Baraian_Teofil_Pavel Baraian_Teofil_Pavel doresc sa ma pensionez la cerere. as dori sa imi spuneti la ce varsta pot sa intru la pensia la cerere si cati ani de munca ar trebui sa am ca sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)