avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Import autoturism din Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Import autoturism din Germania

Buna seara, sunt convins ca s-a mai raspuns la aceasta intrebare in trecut, dar cum legislatia in Romania se modifica constant nu vreau sa iau de bun ce s-a discutat in trecut.
Asadar sa trec la subiect: doresc sa import un autoturism second-hand din Germania si vreau sa stiu care sunt etapele pentru a plati autoturismul fara TVA acolo. Mentionez ca firma este platitoare de TVA si are TVA de recuperat. V-as ruga sa imi cumunicati daca stiti care sunt pasii efectivi pentru a plati autoturismul fara TVA afara, sau daca platesc TVA-ul acolo, cum il primesc inapoi la inmatricularea in tara?!
Totodata ma intereseaza cum pot sa fac plata acolo, firma avand doar cont de lei deschis, este mai bine sa deschid si un cont de Euro strict pentru operatiunea aceasta?

Multumesc pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Tva masina sh spatiul intracomunitar IoanaVT IoanaVT Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la un dealer din Germania (firma care nu aplica tva doar la marja de profit), pe persoana fizica, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Tva autoturism achizitie intracomunitara. amh amh Buna ziua, vreau sa achizitionez un autoturism pe firma din Germania. Firma este platitoare de TVA si autoturismul va fi folosit de catre un agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism din germania fara tva RazvanJAY RazvanJAY Buna ziua,vin cu o intrebare,as vrea sa achizitionez un autoturism din germania fara tva,am gasit o firma specializata in asta,la modul adica eu ma duc in ... (vezi toată discuția)