avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de proprietate

Buna ziua! Sunt casatorita legal de 8 ani. Vreau sa cumpar o proprietate, dar, in cazul unui divort, sa imi ramana in totalitate mie, sotul meu sa nu aiba niciun drept asupra ei. Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: Miruna09 , utilizator 14:35, 27 Martie 2018
O cumparati cu bani proprii si aveti grija sa aveti o dovada in acest sens.
De unde provin banii ?
Cum sa cumpere din banii proprii?! sunt casatoriti.Poate schimba regimul matrimonial prin conventie notariala.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
DAN POPESCU, Avocat
Daca sunteti casatorita sub regimul comunitatii legale, puteti cumpara bunul iar pretul sa va fie donat exclusiv de parintii dvs sau de altcineva, contractul se numeste vanzare cu procuratori de fonduri prin donatie , astfel ca bunul va fi propriu sau daca aveti mostenire o suma de bani ce poate acoperi pretul faceti la fel, cumparati din acei bani si specificati in act. Asta se numeste subrogatie sau trebuie lichidat acest regim si adoptat regimul separatiei de bunuri.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Miruna09, utilizator
Poate primi o donatie baneasca de la parinti cu care poate apoi cumpara imobilul - asta ar fi doar una dintre solutiile pentru a cumpara cu bani proprii in timpul casatoriei. Desigur, si adoptarea regimului matrimonial al separatiei de bunuri ori al comunitatii conventionale poate fi o solutie.
Daca alegeti sa nu modificati regimul matrimonial si sa platiti pretul bunului cu o suma de bani care reprezeinta bunul dvs propriu, obtineti o declaratie din partea sotului prin care recunoaste calitate de bun propriu.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)