avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inlocuire acoperis azbociment
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inlocuire acoperis azbociment

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care ar fi demersul legal pentru inlocuirea placilor de azbociment de pe un acoperis? Dupa inlocuire, unde ar trebui predate placile de azbociment?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:16, 12 August 2018
Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. Prin proiect se va mentiona si modul de predare/ distrugere a placilor de azbociment.
In baza proiectului se poate solicita autorizatie de ctie. de la primarie.
In baza autorizatiei se incheie contract cu o firma autorizata sa execute astfel de lucrari.
Se anunta Inspectoratul de stat in ctii. de inceperea lucrarilor.
Pentru urmarirea derularii lucrarilor, beneficiarul lucrarilor angajeaza un diriginte de santier pentru toata durata executiei.
Legea 50/1991
art.11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor:
a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate;
......

Placile le veti preda unui depozit care accepta asa ceva.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Inlociund azbocimentul cu alt material, obligatoriu se schimba solutia de acoperis pe care se monteaza azbocimentul, deci trebuie proiect.
Daca nu doriti sa schimbati materialul (azbociment) acoperisului cu alt material din cele moderne aflate azi pe piata, va fi greu pentru dvs. sa procurati placi de azbociment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)
Modificare acoperis Nicula cornel Nicula cornel Buna ziua am cumparat o casa veche din chirpici cu doua anexe si as dori sa-i schimb acoperisul si sa unesc cele doua anexe,din placi azbociment voi pune tigla ... (vezi toată discuția)