Familie cu doi copii minori, 6 ani si 8 ani. Mama copiilor a parasit domiciliul conjugal de patru luni de zile, nespecificand adresa la care s-a mutat, totodata lasand copii in grija tatalui. Ea, dupa ce a plecat, nu a contribuit sub nici o forma la ingrijirea si educarea copiilor minori. Ea vine ocazional ( o data pe saptamana ) cu motivul ca vrea sa vada copii, dar cu ocazia acestor intalniri de multe ori defapt se cearta cu copii si dupa aceea pleaca.
Tatal copiilor doreste sa introduca cererea de divort.
Intrebarea este, unde se poate adresa tatal copiilor pentru a prezenta situatia creata in familie - neglijenta mamei asupra copiilor minori si ce fel de dovezi trebuie sa adune in acest sens?
Va multumesc.
De principiu, ,... ar putea sa se adreseze unui avocat in vederea lamuririi situatiei de fapt si de drept existente si aplicabile, urmand ca ulterior, dupa lamurirea situatiei sa se poata adresa institutiilor/persoanelor competente.
Tot de principiu,.... mai intai se stabileste situatia pe baza unor discutii/afirmatii, iar ulterior se procedeaza la formularea unei actiuni ci nu invers !
Stimate Domn Avocat,
Va rog frumos sa-mi scrieti numai in mare, pana la alegerea unui avocat, ce fel de probe ar trebuii sa incep sa adun, legat de aspectele negative a comportamentului mamei copiilor?.
Asi avea sanse pentru autoritate parinteasca exclusiva, sau sa cer autoritate parinteasca comuna cu domiciliul la tata?
Mama copiilor (cu probleme psihice) cu ocazia vizitelor, traumatizeaza pe copii , asi putea cere un ordin de protectie pana la divort? Sau Ordinul de Protectie se emite pentru fapte mult mai grave? Daca nu putem merge pe varianta Ordinului de Protectie ce am mai putea face?
Va multumesc.
Daca exista corespondenta,mail-uri,convorbiri fb,documente din care sa rezulte plecarea,achizitii bilete transport va puteti folosi de ele,Proba clasica si clara in materia divortului este audierea de martori,prieteni,rude care sa confirme povestea dvs si motivele ce fac casatoria imposibil de continuat.Ordinul de protectie se refera la alte situatii,la autoritate exclusiva nu prea aveti sanse ,Nu va mai ganditi prea mult contactati un av si dati drumul la actiune.Succes.
Custodie
Necunoscut2017
Am divortat la inceputul anului...copii au domiciliu la mine tatal avand drept de vizita zilnic.acum o luna de zile am plecat cu copii la bunici avand acceptul ... (vezi toată discuția)