Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcool

Buna ziua!
Persoana in cauza a fost gasit conducand sub influenta băuturilor alcoolice. La analiza sângelui rezultatul a fost 0,85 g/l. Nu a avut loc nici un incident rutier, ci in urma unui control de rutina a fost depistat. Mentionez ca persoana in cauza era sofer profesionist de camion si depindea de permis pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Dintr-un simplu moment de "prostie", într-o secunda a luat hotărârea de a bea un pahar de vin si apoi s a urcat la volan.
Întrebarea mea este : Avand in vedere ca valoarea este puțin peste limitele admise care ar fi pedeapsa in acest caz? Poate scapa doar cu o amenda penala sau se vor constitui si anumite pedepse complementare? I se va anula permisul sau va putea măcar dupa un an sa conducă din nou? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Anca0816 , utilizator 18:05, 3 Aprilie 2018
Va primi o pedeapsă cu suspendare iar permisul îi va fii anulat, așa am pățit eu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I se poate aplica pedeapsa amenzii sau inchisoare cu suspendare ori renuntarea la.aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.

Anca0816 a scris:

Buna ziua!
Persoana in cauza a fost gasit conducand sub influenta băuturilor alcoolice. La analiza sângelui rezultatul a fost 0,85 g/l. Nu a avut loc nici un incident rutier, ci in urma unui control de rutina a fost depistat. Mentionez ca persoana in cauza era sofer profesionist de camion si depindea de permis pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Dintr-un simplu moment de "prostie", într-o secunda a luat hotărârea de a bea un pahar de vin si apoi s a urcat la volan.
Întrebarea mea este : Avand in vedere ca valoarea este puțin peste limitele admise care ar fi pedeapsa in acest caz? Poate scapa doar cu o amenda penala sau se vor constitui si anumite pedepse complementare? I se va anula permisul sau va putea măcar dupa un an sa conducă din nou? Mulțumesc!

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Constantinion Constantinion Buna ziua azi mi a iesit alcolemia la sange.Prima 1,45 si a doua 1,35.Tinand cont ca nu am mai avut alte antecedente,am 5 copii minori in intretinere si lucrez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru ... lau4rally lau4rally Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)