avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă încasez salariul pe card bancar, firma mai este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă încasez salariul pe card bancar, firma mai este obligată să-mi emită fluturaș de salariu, sau să semnez stat de plată?

Buna ziua

Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Daca incasez salariul pe card bancar, firma mai este obligata sa-mi emita fluturas de salariu si/sau semnarea statului de plata? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ELLACAL , utilizator 17:01, 15 Aprilie 2018
Nu este obligata
Dovada platii salariului , in cazul dvs., se va face cu extrasul de cont.
Multumesc! Insa cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca firma imi plateste toate contributiile catre stat, daca imi sunt contorizate orele suplimentare etc. Imi este clar ca extrasul de cont sta drept dovada a platii efective a salariului. Tin sa precizez ca, conform contractului timpul efectiv de lucru trebuia sa fie de 40 de ore/ saptamana, insa faptic eram la servici in fiecare sambata, iar asta de 1 an de zile. Nici in acest caz, cand am unele dubii cu privire la corectitudinea salariului nu pot solicita fluturas? Multumesc anticipat!
1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

4. Conform art.119 C.mun., angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

5. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Distributia fluturasului de salariu si semnarea statului SUNT OBLIGATORII pentru ca, cheltuielile cu salariile sa fie deductibile contabil, indiferent de modul in care se achita Restul de Plata. (cash sau card). Explicatia e simpla, in partea de retineri a statului pot exista Retineri salariale pe care angajatul poate nu s-i le insuseste precum
Garantii,Popriri,Penalitati,Rate,Car,Chirii,Pensii Alimentare....etc Pentru angajat fluturasul ramane singurul document opozabil angajatorului, in caz de litigiu sau alte neconformitati.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)
Semnarea statului de plata lidia31 lidia31 Buna ziua, Lucrez intr-o instiutie din administratia publica de un an de zile si nu am semnat niciodata statul de plata ...!!!!!, fluturasul pentru salar ... (vezi toată discuția)