avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Am facut cumparaturile la Auchan Constanta si m am dus si la raionul de make up....m am uitat ce noutati au aparut....mi am ales 2 produse si am continuat cumparaturile....m am reintors m am uitat la 1 creion Dar l am pus inapoi....indreptandu ma spre casa de marcat m am razgandit si m am intors sa las produsele.Le am lasat, am platit dupa care m a intampinat in agent de paza invitandu ma la in control de rutina. Am acceptat fara nici o ezitare. A mai venit un tip si l am lasat sa ma caute in geanta si in scosa. Mi au zis ca o sa dureze ceva......a vorbit la telefon ....nu au gasit nici un produs furat....si s au indreptat spre usa eu ramanand acolo.....si cica haideti....eu intreb unde? Puteti pleca!
Nu am primit nici o scuza nimic.....m au lasat ca o....bovina.....
Mentionez ca nu am semnat nimic.....nu am nici o dovada ca m au acuzat pe nedrept....
Intrebarea mea Este cum trebuie sa procedez pe viitor daca vreodata ma mai intalnesc cu o astfel de situate stanjenitoare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lady_in_red , utilizator 12:38, 11 Aprilie 2018
Se poate da in judecata firma de paza.si magazinul si sa se ceara daune morale.
V-au șifonat imaginea.
Este însă complicat un astfel de proces în România....
Si nici nu ati obțin e daune morale mari...
Probabil ca nu ati depăși 500 de euro.
În funcție de ocupație sau profesie se poate obține însă si mai mult in functie de circumstante.
Agentii de paza nu au dreptul sa va perchezitioneze, daca va solicita sa ii aratati continutul gentii, aveti dreptul sa refuzati. Agentul poate suna la politie si sa va opreasca pana la sosirea politiei.

Art. 48 Legea 333/2010
”În timpul serviciului, personalul de pază este obligat să oprească şi să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârşit infracţiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit, pe cele care încalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii, iar în cazul infracţiunilor flagrante, să oprească şi să predea poliţiei pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala a agentilor de paza pentru control in genti personale paulanicoletaandronache paulanicoletaandronache Agentul de paza are baza legala pentru a face control in geanta de umar personala si perchezitie corporala ? Mentionez ca lucrez la un camin pentru persoane ... (vezi toată discuția)
Abuzul agentilor de paza din magazine - perchezitia corporala daciandax daciandax Buna ziua, Activitatea mea profesionala se desfasoara preponderent pe laptop motiv pentru care sunt nevoit sa il port in permanenta la mine, intr-un rucsac. ... (vezi toată discuția)
Perchezitie intr-un hipermaket mfdunhill mfdunhill buna ziua, zilele trecute am fost invitat de catre personalul de securitate al unui hipermarket sa poftesc intr-o camera pe suspiciunea ca as fi facut ceva ... (vezi toată discuția)