avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perchezitie intr-un hipermaket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perchezitie intr-un hipermaket

buna ziua,

zilele trecute am fost invitat de catre personalul de securitate al unui hipermarket sa poftesc intr-o camera pe suspiciunea ca as fi facut ceva si pus sa golesc continutul din buzunare si sa ma las perchezitionat. Suspiciunea a venit din faptul ca pe camera am fost vazut cum ca as fi aruncat un ambalaj, ambalaj care nu se vedea pe camera ci doar gestul. I-am rugat, inainte, sa-mi prezinte inregistrarea dar au refuzat pe motivul ca doar politia poate avea acces la ea. S-a dovedit ca nu am ascuns nimic si probabil ca cel care a vazut gestul si-a imaginat un film SF. Intrebarea mea este, au procedat corect cei de la securitatea magazinului, au acest drept de a te perchezitiona fara sa-ti prezinte posibila dovada?

multumesc
Au dreptul sa opreasca si sa legitimeze, daca există date sau indicii că s-au săvârşit infracţiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit iar în cazul infracţiunilor flagrante, să oprească şi să predea poliţiei pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, pentru perchezitie trebuie chemata politia.
.
multumesc. Voi face plangere impotriva celor 2 societati de abuz in serviciu si perchezitie ilegala. As putea adauga si lipsire de libertate cnf art 205 CP?
Nu au procedat corect, trebuia sa faceti scandal, sa sunati la 112, sa solicitati persoanelor da fata sa fie martore. Nu comentez treaba cu ,,oprirea si legitimarea", suntem, in teorie, o tara libera, fiecare are dreptul la opinie. In Vest, dupa ce romanii au dat navala in anii '90, imediat dupa evenimentele din decembrie, s-au luat bani frumosi pt. gafele celor de la firmele de paza. N-am gasit numarul de dosar, dar si la noi s-au dat 5000 de lei ca daune morale, basca cheltuielile de judecata. Un mic amanunt : inainte de a lua banii, trebuie sa-ti cunosti drepturile ! Va trimit doua link-uri, interesante, cititi-le, pe viitor veti sti mai multe despre ,,perchezitie" / control corporal)
[ link extern ]
[ link extern ] /
Dle Goe, nu este opinia mea, astea sunt prevederile legale.
@av. patrascu
Intr-adins am fost foarte evaziv in comentariu, nu-i intentia mea sa polemizez, dar daca v-ati simtit vizat va rog sa ne spuneti textul de lege care permite unor neica-nimeni sa ne intoarca buzunarele pe dos sau sa ne cotrobaie prin portofel! Pe mine ma amuza situatia in care vlajganii stau la iesirea din magazin, deci dupa ce ai trecut de casa si se prezuma ca esti proprietarul bunurilor aflate asupra ta si fara nicio explicatie te pun sa-ti intorci plasa pe dos, sa vada ei daca n-ai furat ceva. Sunt convins ca stiti ca nici chiar in cazul unor politisti legiuitorul n-a lasat perchezitia la indemana oricarul agent. A se vedea noul/vechiul cod de procedura penala.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Baza legala a agentilor de paza pentru control in genti personale paulanicoletaandronache paulanicoletaandronache Agentul de paza are baza legala pentru a face control in geanta de umar personala si perchezitie corporala ? Mentionez ca lucrez la un camin pentru persoane ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie cristina.r cristina.r Buna ziua, As dori sa adresez urmatoarea intrebare pentru cunoscatori: In cazul in care sunt o societate juridica si detin un teren( suprafata peste ... (vezi toată discuția)
Am sustras din carrefour produse in valoare de 948 lei .a fost ... Loredana20234 Loredana20234 Am sustras din Carrefour produse in valoare de 948 lei .A fost chemata politia si apoi mi s-au luat amprentele.Nu am mai avut antecedente penale... e posibil ... (vezi toată discuția)