avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren cumpărat cu zdelcă în 1969
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren cumpărat cu zdelcă în 1969

Bunicul meu a avut un teren pe care l-a împărțit-o celor 3 fii. Proprietatea unuia dintre fii este mai lată, iar a celorlalți mai înguste astfel că lățimea proprietăților mai înguste adunate fac cât lățimea celuilalt frate. Între aceste 3 proprietăți se află o bucată de pământ care practic le unește pe acestea. Această bucată de pământ a fost cumpărată de bunica prin zdelcă în 1969.
Când au împărțit terenurile în 1997 nu au rezolvat și această problemă a fâșiei cu zdelcă. Ea, de drept, aparține celor 2 frați cu fâșii mai înguste pentru că prin adunarea părților ce li s-ar cuvine ar avea un teren egal cu cel al fratelui cu fâșia mai lată. Asta a fost și ideea doar că nu au dorit rezolvarea acestei probleme în 1997.
Tata vrea să îmi facă acte pentru terenul obținut în 1997 în ideea de a face o casă acolo. Doar că pentru întregul proiect am nevoie și de partea care i s-ar cuveni din terenul cu zdelcă.
Încă din 1997 cei 3 frați și-au împrejmuit proprietățile incluzând și partea cu zdelcă doar că în toți acești ani niciunul nu a plătit impozit pe acea bucată de teren. Sincer nu știu dacă zdelca a fost înregistrată undeva pentru că în descrierea ei orientarea e făcută după situația existentă atunci. De cadastru nici nu poate fi vorba, suprafața fiind exprimată în prăjini fără nicio schiță.
În momentul de față terenul cu zdelcă este încadrat pe celelalte 2 laturi de proprietățile a 2 vecini care încadrează fiecare pe câte o latură proprietățile celor 3 frați.
Cum am putea intra în legalitate? Pe lângă terenul pentru care există acte aș dori să obțin și jumătatea din terenul cu zdelcă pentru a putea construi liniștit cu autorizații, impozite și tot ce trebuie.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2018
anthynidiany, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:57, 8 Aprilie 2018
Buna seara,
Desi nu stiu ce este zdelca presupun ca este chitanta de mana.
Va trebui sa va adresati instantei pentru o uzucapiune de peste 30 de ani.
Dupa ce intra in proprietatea dumneavoastra atunci il impartiti cum vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire imobil pe suprafata in coproprietate fara acordul partilor ionut simion ionut simion Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. In 1973, tatal meu imi vinde mie si surorei 800 metri, in cota parte 1/2 fiecare, cu o casa pe acest ... (vezi toată discuția)
Ajutor, poate ridica gard in mijlocul curtii? danapica danapica Buna ziua> Eu si sotul am devenit proprietari in urma vanzarii unei mostenirii(a bunicilor mei), teren si casa>La teren au fost 8 frati dintre care am ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate sorinebi sorinebi Va salut cu respect ! Am nevoie de sfat in urmatoarea problema, am mostenit un teren, impreuna cu fratele meu si am facut succesiunea, astfel el are parcela ... (vezi toată discuția)