avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... daca un drept castigat poate fi retras
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

daca un drept castigat poate fi retras

Sunt un lucrator din cadrul MAI. In anul 1988 am absolvit o scoala militara de subofiteri. Am activat in cadrul structurilor MAI ca subofiter pana in 1994, cand in urma unui concurs am fost inaintat la gradul de sublocotenet, fiind trecut din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor. In urma demilitarizarii MAI gradul de locotenent pe care il aveam a fost echivalat cu cel de inspector de politie. Odata cu modificarea statutului politistului prin legea 360/2002, in aceasta sa prevazut ca ofiterii sa aiba obligatoriu studii superioare, fiind prevazut un termen de 5 ani pentru aceasta. Din pacate din motive obiective nu m-am incadrat in acest termen, in 2007 cand a aexpirat termenul respectiv, fiind in ultimul an de studii la Facultatea de psihologie, insa nu s-a tinut cont de acest fapt si am fost trecut din nou in corpul agentilor de politie. Va rog sa-mi raspunde-ti daca gradul de ofiter dobandit in urma unui concurs, in conditiile legii de la data respectiva (1994), putea sa-mi fie luat, odata ce am fost trecut din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor. Mentionez ca in situatia mea se afla mai multi colegi.
Va multumesc
daca nu v-ati incadrat in termen, este corect sa fiti trecut in corpul agentilor pana la finalizarea studiilor superioare, in rest, cred ca celelalte lucruri sunt clare...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in corpul ofiterilor Sasha82 Sasha82 Bună ziua.Sunt cadru militar(subofiter) cu studii postuniversitare si as dori sa stiu daca se poate apela la instanta de contencios administrativ in vederea ... (vezi toată discuția)
Cor sindicalistul sindicalistul codul ocupatiei pentru POMPIER SERVANT este 516104 va rog sa-mi spuneti daca nu am 12 clase(liceu) pot ocupa aceasta functie va multumesc (vezi toată discuția)
Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)