avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bo la ordin avalizat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bo la ordin avalizat

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat.
Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de administratorul unei societati, cu care am incheiat un Contract ( mentionez ca societatea este credibila, colaborez de mult timp cu ea ) , dar care se confrunta, ca foarte multi altii in aceasta perioada cu intarzieri la incasari si nu sunt sigura ca acest Bo va fi achitat, ce repercursiuni pot fi asupra societatii si respectiv asupra semnatarului ? Daca va fi asa, ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc foarte mult.
Ana.
Cel mai recent răspuns: zalau_sj , utilizator 20:24, 8 Decembrie 2009
BO la ordin se poate pune in executare dupa scadenta astfel incat dumneavoastra sunteti asigurat.

Mai mult, chiar daca firma nu are suficiente bunuri pentru a acoperi valoarea datoriei intervine raspunderea administratorului care a avalizat BO si pentru restul il executati silit pe acesta.

Puteti sa asteptati pana la scadenta si daca vedeti ca nu va achita datoria sa puneti in executare silita BO
Va multumesc foarte mult.
Asa cum v-am spus, nu imi este teama ca nu va fi achitat, ( poate nu la scadenta, insa mai tarziu). Ma interesa sa stiu, daca de exemplu eu a-si elibera bo avalizate la care a-si da refuz, ce mi s-at intimpla, pe linga faptul ca a-si intra in CIP ?
O seara buna.
Avalizarea un BO in nume propriu(cazul dvs.) reprezinta garantarea platii cu bunurile avalistului(administratorului). In cazul in care respectivul BO se refuza, total sau partial, pentru suma refuzata va puteti indrepta impotriva averii avalistului.
Buna seara,

legat de discutiile de mai sus, referitoare la Bo avalizate.As avea o intrebaresi o raguminte daca sa poate.
Daca se poate eventual vedea undeva o varianta scanata a unui Bo avalizat completat CORECT.
Iar intrebarea mea este, ca si cel care are doar II(Intreprindere individuala), poate avaliza un bilet, si eventualprocedura de executare este acelasi sau difera, din moment ce nu este SRl.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin retras de la plata Zwigel Zwigel Am primit de la un partener de afaceri un BO avalizat in nume propriu - in calitate de administrator. L-am depus in banca spre incasare . Cum era firesc l-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)