avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bilet la ordin avalizat de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii

A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii?
Cel mai recent răspuns: cris 40 , utilizator 16:55, 30 August 2009
In cazul BO avalizat de o persoana fizica, se poate urmari atat averea societatii emitente cat si averea avalistului.
Avalistul biletului la ordin raspunde in solidar cu societatea care a emis BO.
O.k., stiam acest lucru, insa intrebarea mea era daca efectiv ati facut o astfel de executare si in cazul in care raspunsul este da, daca si ce probleme ati intampinat din partea persoanei fizice?
Da, am facut efectiv o asemenea executare si am valorificat averea imobiliara a avalistului.
Executarea silita in acest caz poate fi initiata atat impotriva debitorului principal cat si al avalistului. Procedura care se parcurge este aceeasi in cazul ambilor obligati cambiali.
Singura problema care poate sa temporizeze executarea in cazul avalistilor persoane fizice este cea a bunurilor comune, respectiv daca BO a fost avalizat numai de catre unul dintre soti, atunci trebuie impartite bunurile comune inainte de inceperea executarii.
Am inteles, cu multumiri :bow:
katona ella a scris:


Singura problema care poate sa temporizeze executarea in cazul avalistilor persoane fizice este cea a bunurilor comune, respectiv daca BO a fost avalizat numai de catre unul dintre soti, atunci trebuie impartite bunurile comune inainte de inceperea executarii.



In acest caz, (in care trebuie facuta impartirea pentru executarea doar a unuia din soti) care sunt pasii de urmat din partea executorului ? Poate executorul sa faca demersuri de orice fel asupra imobilelor proprietate comuna (sechestru asigurator s.a.) inainte de impartire??? Care e modalitatea de impartire ?

Alte discuții în legătură

Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii cris 40 cris 40 Daca administratorul societatii a avalizat in nume propriu BO pentru un credit pe firma ,iar in urma insolventii banca se indreapta impotriva lui ca pers ... (vezi toată discuția)
Executare bo dana_tantas dana_tantas buna am si eu o intrebare la care nu prea ii gasesc raspunsul. daca am refuzat un bo care ulterior ajunge la un executor judecatoresc acesta ... (vezi toată discuția)