avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare judecatoreasca pe cont de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare judecatoreasca pe cont de salariu

Doresc sa va adresez o intrebare celor cunoscatori: momentan nu sunt in tara iar in urma unui proces mi-a fost exeutata toata suma din cont de salariu fara a se mai lua in considerare ca trebuie sa mai supravietuiesc .
Momentan nu sunt in tara si nu am nici un ban ,eu depinzand de acel cont si de acei bani din tara ce mi-a fost executata.
Ce ma sfatuiti sa fac cazul meu ?
Consider ca este un abuz din partea bancii dar si a executorului judecatoresc pentru ca ,consider ca nu este legal sa mi se ia toti banii din cont punandu-ma in imposibilitatea unui trai decent ,imposibilitate de plata...
Pot sa formulez o cale de atat?
Banca ma invita respectuos ori de cate ori le spun ca nu am bani sa merg la ghiseul bancii dar pana acolo cum ma descurc?
Nu stiu ce sa fac sunt la distanta si nu ma pot descurca in situatia in care sunt.
Astept parerile dvs.aici cat si in privat,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 13:31, 24 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti numai o datorie executata legea prevede un maxim de 1/3 din venitul salarial supus popririi...Restul e abuz cu sprijinul larg al bancii....Luati un extras de cont de la banca di care reiese ca este contul unde se vireaza exclusiv salariul si suma poprita si faceti plangere pebnala impotriva bancii respective...Despre sanse nu stiu ce sa va spun in mizerabila asta de Roamnia


Art. 729: Cod Procedura Civila - Limitele urmaririi veniturilor banesti
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:

a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;

b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

(5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.

(6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1) -(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 864 si urmatoarele.

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
DenisRif, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult ptr.raspunsul acordat!!
Îmi pare RAU dar nu e așa cum credeți.Suma din cont daca nu ați ridicat-o lunar și a rămas că sold banca avea dreptul sa o retina pt poprire la cererea executorului.Luna asta daca va intra salariul sau alte venituri periodice banca va retine o treime iar celelalte 2 treimi le puteți ridica dar trebuie mers la banca pt a solicita acest lucru.

ovidiu martin a scris:

Va multumesc mult ptr.raspunsul acordat!!


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Prepeleac ...Haideti sa va lamuresc ca zapaciti omul si eu am trecut printr-o speta asemenatoare si nu mai stiau toti pe unde sa scoata camasa !!!
ATENTIE CE SPUN !!!

PRACTIC POPRIREA SE FACE PE TERTUL POPRIT ......ANGAJATORUL ,care debiteaza corect din veniturile salariale acea treime si o vireaza in contul indicat de executor
Banca cunoaste ca acel cont este exclusiv de salariu si are si certitudinea ca banii sunt virati de catre angajator.
Banca intr-adevar blocheaza acel cont insa daca angajatul (debitorul) vine cu adeverinta conform careia reiese faptul ca s-a pornit poprirea legala va debloca acel rest de salariu
Deci angajatorul deschide un cont la banca X pentru salariu.Banca cunoaste ca ceea ce intra in contul respectiv constituie venit salarial ce nu poate fi debitat dupa bunul plac al bancii si in favoarea executorului.
Deci practic banca asteapta reactia unuia dintre parti pentru a cunoaste ce va face in continuare .Faptul ca jigodiile de executori judecatoresti LARG PROTEJATI DE JUSTITIE refuza sa isi faca treaba cum trebuie ramane o grava infractiune mai ales ca sunt asimilati functionarilor publici.
In mare cam asta e si practic banca comite un grav abuz tragand banii din acel cont cu japca si este tinuta sa raspunda penal daca din neglijenta nu verifica situatia...

CRED CA ATI INTELES CA EXISTA SI PROCURORI CARE ISI FAC TREABA IMPOTRIVA INGALVITELOR DE BANCI CARE NU ISI PROTEJEAZA CLIENTII CUM AR TREBUI SI IMPOTRIVA EXECUTORILOR CARE FAC ILEGALITATI LA GREU.
Eu dupa ce i-am castigat la contestatie la executare acum 5 ani m-am pomenit acum la una dintre banci cu semnalare de blocare cont ,deoarece domnul executor nu il mai intereseaza sa-si indrepte si actiunile .

Si apropos daca banca nesimtita greseste sa plateasca abuzurile in instanta prin daune ca in momentul cand te duci sa lamuresti situatia te trateaza ca pe ultimul om.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
DenisRif, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile dvs., o sa actionez banca in judecata

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)
Oprire pe cont bancar Ghipsa Ghipsa Bună dacă am oprire pe cont toți bani ce Ami intra an cont sunt opriti și Banca nu Ami poate da banii.ex daca Ami intra salariu (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)