avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista cale juridica de declarare a incapacitatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista cale juridica de declarare a incapacitatii intelectuale a unei persoane?

Buna ziua,

As dori sa intreb daca exista o cale juridica prin care un membru de gradul I al familiei ar putea fi declarat in nedeplinatatea facultatior mintale. Dat fiind ca se pune in pericol atat pe el, cat si pe alti membri ai familiei din cauza problemelor cu alcoolul (refuza internarea intr-o clinica de specialitate) as dori sa stiu daca exista vreo procedura prin care ar putea fi obligat sa se supuna unui tratament medical.

Alte discuții în legătură

Obligarea la tratament medical si internarea medicala kosmin87 kosmin87 Buna seara. As dori sa supun atentiei dumneavoastra o chestiune in care va rog respectuos sa ma ajutati cu o opinie de specialist. Care sunt noutatile aduse ... (vezi toată discuția)
Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Alcoolic putintica_rabdare putintica_rabdare Exista vreo procedura juridica prin care sa poti obliga o ruda alcoolica sa se interneze intr-un centru de dezalcoolizare sau intr-un camin de batrani? (vezi toată discuția)