avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o întrebare despre neplata pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o întrebare despre neplata pensiei de întreținere: cum se procedează pentru a se reține suma din salariu?

Fostul ginere nu a mai plătit pensia alimentara celor doua minore de 5 luni ce putem sa facem sa i se retina din salar lunar bani ce trebuie plătiți pentru cele doua minore?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie legalizata hotararea prin care tatal minorelor este obligat la plata pensiei de intretinere ( in situatia in care nu o aveti legalizata) si apoi pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
In acest mod se popreste venitul debitorului pentru recuperarea sumei restante cat si pentru pensia scadenta luna de luna.
Cheltuielile avansate de creditoare pentru executarea silita ( taxa de timbru si onorariul executorului) vor fi recuperate de la debitor ( tatal minorelor).
Divorțul a fost făcut la notar in comun acord iar minorele au fost încredințare mamei cu semnătura lui ca minorele sa fie crescute și întreținute de mama .In urma divorțului sa stabilit o pensie de 300 lei pe care tatăl nu o binevoiește a o plăti.

Fata a fost la poliție și a depus o plângere agentul la sunat ia dat termen și el nu a trimis bani decât pe o luna motivând ca restul ii trimite săptămâna viitoare și nimic deoarece doamna polițista la încurajat mai mult spunându-i dacă n-ai trimite și 100 lei ca tot e ceva așa ca el nici nu-i pasa ,acum are o restanta de 5 luni.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Și cu plângerea ce s-a întâmplat ?
Și de unde știți ce a spus agentul și când l-a sunat ?
Va întreb toate acestea întrucât, în urma plângerii penale prealabile, neplata pensiei de întreținere se sancționează penal.
Iar polițistul nu are nici un drept sa se amestece în acest fel.

Dar, ca varianta mai concretă, faceți cum vi s-a explicat mai sus, prin procedura executării silite.
Astfel i se va poprii din salariu lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara mancipri mancipri cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ? (vezi toată discuția)