avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita pensie alimentara

cum se pune in executare silita o majorare de pensie alimentara copil ?
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 22:14, 14 Februarie 2010
In momentul pronuntarii de catre instanta a hotararii respective, instanta trimite o poprire la locul de munca al sotului obligat sa plateasaca pensie de intretinere si lunar ii vor fi poprite veniturile.Daca este vorba de o alta situatie , reveniti cu detalii.
sentinta trebuie executata de angajatoe imediat dupa ce ia fost transmisa de instanta sau parte.
cheltuielile de judecata si pensia de la data deschiderii actiunii pana la data pronuntarii,tot angajatorul trebuie s-o execute?
de 10 ani tatal este obligat la plata unei pensii alimentare pentru minor in valoare de 60 ron lunar pana la majorat . anul trecut la sfarsitul lunii aprilie , mama minorului a facut plangere penala la parchet ptr. abandon de familie deoarece timp de 10 ani tatal nu a platit niciodata pensia . parchetul a trimis politiei plangerea . politistul dupa ce l-a chemat pe tata de vreo 4-5 ori , l-a facut sa plateasca lunar cate 60 ron . de restanta nici vorba . de vre-un raspuns de la politie sau parchet nici atat . in luna mai anul trecut mama l-a dat in judeceta pe tata pentru marirea pensiei . in noiembrie 2009 instanta s-a pronuntat , obligandu-l pe tata la plata unei pensii in valoare de 140 ron lunar , din luna mai 2009 si pana la majoratul copilului.
platile au fost urmatoarele :
- aprilie, mai, iunie, iulie,august,septembrie,octombrie, noiembrie/2009 cate 60 ron lunar .
- decembrie 2009 - 140 ron
- ianuarie 2010 - 140 ron
- februarie - nimic
cum poate obtine mama pensia restanta din urma cu 10 ani si pana in aprilie 2009 daca politia si parchetul nu se sinchisesc sa dea vre-un raspuns ?
cum poate obtine mama diferenta de la 60 la 140 ron din mai 2009 si pana in noiembrie 2009 ?
Daca tatal are un imobil sau un bun mobil in proprietate, se poate executa silit hotararea, prin intermediul unui executor judecatoresc.De asemenea daca are servici, se poate executa silit tot prin executorul judecatoresc prin poprire.Daca nu are nimic din cele de mai sus, aproape imposibil de executat, singura modalitate fiind plangerea pentru abandon de familie .Atentie!Sumele datorate in baza unei hotarari judecatoresti, pot fi executate doar in 3 ani, deoarece dupa aceea se prescriu.

Alte discuții în legătură

Speta pensie alimentara mancipri mancipri in luna aprilie 2009 mama minorului face plangere la parchet pentru abandon de familie ( tatal nu a platit pensia alimentara pentru minor timp de 10 ani ) . ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mancipri mancipri in luna mai 2009 , mama unui minor in varsta de 10 ani , a facut o plangere penala pentru abandon de familie , la parchet . in plangere arata faptul ca fostul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta S.Cristina S.Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)