avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile l-am dat in judecata pentru a imi putea plati pensia in continuare, s-a stabilit si primul termen , hotararea a fost executorie de drept insa tot am asteptat cele 30 de zile pentru a face apel, el nu a facut apel iar hotararea s-a definitivat iar de la locul de munca de la el mi s-a zis ca nu pot trimite eu hotararea ca nu se in considerare , sa apelez fie la executor fie sa fac o cerere catre judecatorie ca sa trimita dar la judecatorie mi s-a dat de inteles ca degeaba as face ca nu se ia in considerare iar la un executor nu pot apela fiindca nu imi permit. Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:04, 19 Martie 2017
Ce inseamna exacta ca nu va permiteti sa apelati la executor? Se cere, adevarat, un avans. I general cam 3oolei pe care il veti recupera dupa demararea executarii si infiintarea popririi pe 50% din salariul net al tatalui. Mergeti la judecatorie si legalizati hotararea (se va mentiona ca e definitiva/executorie din data de...). Cu hotararea legalizata mergeti la executor si negociati avansul, daca stiti si dovediti ca tatal e solvabil prin executare (are un loc de munca sau venit permanent de tip pensie).
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
asaofi, utilizator
Ce inseamna solvabil?
Adica sa aiba un loc de munca, asa cum are tatal dvs.
Puteti sa il notificati pe tata sa plateasca, nu o face de bunavoie, puteti sa ii faceti plangere penala pt abandon, poate asa va plati. Si aia e gratis.
Multumesc , sa incerc sa fac o cerere spre judecatorie ? Oare mi s-ar lua in considerare?
Nu, la judecatorie va puteti adresa doar cu o cerere adresata presedintelui instantei pentru legalizarea hotararii.
Veti anexa acestei cereri o taxa de timbru de 5 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
Variantele legale de care puteti uza sunt cele deja expuse, executarea silita si plangerea penala pentru abandon de familie ( art 378 al.1 lit.c) c.pen).
Recomand executarea silita pentru ca aveti de recuperat atat pensia de intretinere de la data introducerii actiunii cat si pe cea lunara care este scadenta la sfarsitul fiecarei luni urmatoare lunii in care se datoreaza pensia de intretinere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Adina popa Adina popa Fostul meu sot a primit hotararea judecatoreasca pentru a plati pensia alimentara copilor de cand am inaintat divortul dar nu vrea sa plateasca ce pot face (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare ggiulia1 ggiulia1 Buna ziua, As avea si eu o nelamurire:O.In urma deciziei de la judecatorie trebuia sa primesc pensia alimentara de la tatal copilului. Au trecut 4 luni si nu ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie de întreținere minor. cum să procedez pentru a obține suma datorată de mama? tatimeu tatimeu Ma numesc Brad George si din luna octombrie 2016, prin hotarare judecatoreasca, baietelul meu in varsta de 5,9 ani mi-a fost incredintat (domiciliu la mine ... (vezi toată discuția)