Buna ziua. Am avut in autoturism (Dacia Logan), inmatriculat in Romania, cu care am plecat din tara si apoi l-am vandut acolo. Mentionez ca am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu noul proprietar si am luat si placutele de inmatriculare cu mine (in idea ca le vor cei de la Politie ca sa o scoata de pe numele meu). In schimb am dat masina cu tot cu Cartea si talonul originale, asa cum cred ca este normal cand se vinde o masina in afara tarii in care este inmatriculata.
Apoi cand am incercat sa o scot de la Politie, am fost refuzat pe motiv ca pe langa numere si contract de vanzare-cumparare, am nevoie si de Cartea in original, ceea ce mi se pare illogic, pentru ca cine at vinde sau ar cumpara o masina fara actele ei? Apoi, si asta e mai important pentru mine, m-am lovit de aceeasi problema la impozite. Iar intrebarea mea este: cum o pot scoate de la impozit in situatia data? Deja se fac 3 ani de cand am dat masina si tot platesc degeaba pentru ea.
Sper ca ma puteti ajuta si gasi o solutie la problema asta, pentru ca mie unul, sincer, mi se pare o absurditate ceea ce se intampla.
Multumesc anticipat!