Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa de salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa de salubrizare sector 4

Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL nr 9/2017, respectiv:

Art. II (5) În cazul în care într-un imobil locuiesc persoane fizice dar este înregistrat și sediul social activ, punct de lucru activ, indiferent dacă se desfășoară sau nu o activitate economică la sediul sau punctul de lucru, se datorează taxa de salubrizare cu valoare mai mare.

Aceeasi informatie scrie pe decizia de impunere:
In cazul in care la adresa dvs locuiesc persoane fizice si sunt inregistrate si sedii sau puncte de lucru, se percepe O SINGURA TAXA DE SALUBRIZARE , VALOAREA CEA MAI MARE

Concret; in apartamentul in care locuiesc am înregistrat un sediu, un punct de lucru si un PFA. Am primit decizia de impunere pentru fiecare societate, respectiv 3 x 980 lei. In fapt a disparut se percepe O SINGURA TAXA DE SALUBRIZARE , VALOAREA CEA MAI MARE.
Am plătit 3 facturi, dar am fost scutita de taxa pe persoana fizica.
Scrie clar, se percepe o singura taxa de salubrizare, cea cu valoarea cea mai mare. Sunt enumerate sedii, puncte de lucru, substantive la plural, prin urmare pot fi mai multe in apartament., dar se plateste o taxa de salubrizare.
Cine ma poate ajuta cu interpretarea acestui punct, va rog frumos. Urmeaza sa depun azi contestatie si sa solicit restituirea sumelor achitate in plus.

Alta situatie tot la Taxe si Impozite. Nu am stiut ca pentru anul 2017 PFA urile achita taxa de salubrizare. Pentru PFA am 1 m2 inchiriat cu contract de colaborare. In luna ianuarie am fost la Taxe si impozite sa achit taxa de publicitate, impozitul pe locuinta, impozitul la masina. Domnita de la ghiseu m-a informat ca am de achitat si taxa de salbrizare pe anul 2017 pentru SRL. Despre PFA nimic, desi am solicitat sa achit tot ce aveam. Acum supriza. A aparut taxa de salubrizare pentru pfa pentru anul 2017. Desi nu am primit nicio decizie de impunere, nici la ghiseu in luna ianurie 2018 nu am fost informata. Plus 36 lei penalizare.
Si vinovat tot cetateanul este pentru ca nu este informat.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare sector 4 FPG FPG Buna seara! Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta ... (vezi toată discuția)
Adresa de corespondenta la un pfa virlansilvia virlansilvia buna ziua! Eu mi-am deschis singura un pfa si ca multi altii nu sunt contabil. La inceput nu am stiut ca sunt atatea hartii. Am cod caen 8552 si predau canto, ... (vezi toată discuția)
Taxe locale pfa necroob necroob Buna ziua, Am primit de la primarie o scrisoare prin care mi se percep niste taxe: - Taxa Reclama si Publicitate (13.12.2017) - 35 lei - Taxa ... (vezi toată discuția)