avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amiabila rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amiabila rca

Am fost implicat dintr-un accident ușor, am fost lovit în partea dreaptă fata de un alt autoturism, s-a completat amiabilă, si s-a stabilit că eu sunt nevinovat iar celălalt participant la accident si-a recunoscut vina.
Am mers la inspector daune, am declarat ce s-a întâmpla să menționat din nou cine este vinovat, dar inspectorul a scris "culpa comuna 1/2 se repara ulterior după acordul euroins", nu a vrut să țină cont de amiabila si de declarațiile noastre. Cui trebuie să mă adresez pentru remedierea problemei? Asigurarea nu îmi acoperă decât 1/2 din dauna.
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Mihaivl123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaivl123 , utilizator 09:03, 12 Mai 2018
Buna ziua,

Prin constatarea amiabila nu se stabileste vinovatia, ci se descrie modul in care a avut loc accidentul, cu mentionarea locului, persoanelor implicate si avariile suferite (pe scurt).

In functie de dinamica accidentului, asiguratorii celor implicati in accident stabilesc in baza unor ghiduri / protocoale agreate de toti asiguratorii RCA, gradul de vinovatie.

Din acest considerent va mentionat ca se asteapta si acordul celuilalt asigurator [EDITAT].

In functie de raspunsul [EDITAT], daca va considerati nedreptatit, puteti apela la autoritatea de solutionare alternativa a litigiilor (SALFIN) sau instantei.

Legea prevede ca:
"În situaţia în care părţile nu se înţeleg asupra cuantumului despăgubirii, suma care nu face obiectul litigiului este plătită de către asigurătorul RCA înainte ca acesta să se fi soluţionat prin negocieri, prin soluţionarea alternativă a litigiilor sau de către instanţa judecătorească.
..
În cazurile în care despăgubirile se stabilesc prin soluţionarea alternativă a litigiilor sau prin hotărâre judecătorească, asigurătorul RCA acordă despăgubiri în baza acordului rezultat în urma soluţionării alternative a litigiului sau în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă."
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Nu furnizati nicio informatie privind accidentul in care ati fost implicat. Ma refer la topografia locului producerii accidentului, directiile si sensurile de deplasare ale autoturismelor, pozitionarea si amploarea avariilor ambelor autoturisme si altele. Fara aceste informatii minimale nu se poate formula o opinie privind modul de producere a accidentului si, implicit, asupra conducatorului/conducatorilor auto vinovati.. Reveniti cu detalii.
ing. Ioan Ciobanu
S-a rezolvat problema, în intersecția sunt camere am scos imaginile de pe camera de supraveghere, pe imagini se vede cine e vinovat mașina se repara pe rca euroins
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Mihaivl123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu euroins rca vladploscaru vladploscaru Buna ziua, Am o intrebare si vreau un sfat avizat. Masina mea parcata regulamentar dupa o intersectie, a fost avariata serios de o alta masina care venea cu ... (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism danserna danserna Buna seara, autoturismul proprietate, parcat, a fost avariat. Am completat constatarea amiabila, insa am preferat sa deschid dosar dauna pe asigurarea CASCO. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ! am nevoie urgent de un sfat kitto kitto Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am ... (vezi toată discuția)