avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala autoturism

Buna seara,
autoturismul proprietate, parcat, a fost avariat. Am completat constatarea amiabila, insa am preferat sa deschid dosar dauna pe asigurarea CASCO. In urma constatarii facute de inspector daune si de devizul estimativ asiguratorul constata ca valoarea reparatiei depaseste valoarea asigurata - verdictul dat DAUNA TOTALA. In acest context cum imi pot recupera, repara si utiliza bunul avariat implicand si VINOVATUL
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:40, 7 Ianuarie 2016
Buna ziua,

Intelegem ca este o dauna total economica, adica val reparatiei > val auto la data accidentului.

Puteti sa mergeti si la un service sa vedeti care este costul reparatiei reale - poate ei se pot inscrie intr-o valoare mai mica. Depinde si de conditiile de asigurare cum este definita dauna total economica si val max de despagubire (difera de un asigurator la altul).

Poate suma asigurata este mica fata de valoarea autovehicului. Se putea deschide dosar de dauna si la asiguratorul RCA, calculul despagubirilor facundu-se functie de valoarea auto la data accidentului.

Desigur se poate solicita si sprijinul vinovatului, pe cale amiabila, dar daca nu este de acord el se apara cu polita RCA, care trebuie sa va despagubeasca potrivit Legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)