avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistarea alimentarii cu apa a apartamentelor unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistarea alimentarii cu apa a apartamentelor unei scari

Am fost anuntati de catre administratorul unei asociatii de proprietari din loc Hunedoara ca se va opri alimentarea cu apa din cauza neachtarii de catre toti locatarii a facturii pentru consumul de apa.
In cazul ca unii proprietari au plecat din tara fara sa achite intretinerea , aceasta atragand majorarea volorii in timp, este legal ca administratorul sa sigileze intrarea in apartament pentru a constata daca proprietarul revine in apartament din cand in cand si consuma apa fara sa transmita consumul apei la administratie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:26, 9 Mai 2018
Daca exista contor de apa montat pe casa scarilor, la intrarea in apartament, se poate sigila ventilul montat (daca exista) dupa contor.
Citind contorul montat in casa scarii, la intrarea in apartament, la anumite intervale de timp se poate vedea consumul de apa inregistrat.
Daca nu sunt contoare montate pe casa scarii, nu vad cum se pot sigila intrarile de apa in apartament in conditiile in care proprietarii sunt plecati din tara si nu locuieste nimeni in apartament.


POPA GHEORGHE a scris:

Daca exista contor de apa montat pe casa scarilor, la intrarea in apartament, se poate sigila ventilul montat (daca exista) dupa contor.



Conform hotarari judecatoresti asociatia de proprietari in cazurile acumularii de debite la intrretinere nu are competenta sa sisteze provizoriu furnizarea utilitatilor
Sistarea furnizarii utilitatilor intra in competenta strict a furnizorului de utilitati
O astfel de hotarare judecatoreasca (daca exista, rog sa precizati dosarul in care s-a dat) vizeaza cazuri in care toti beneficiarii au contract incheiat direct cu furnizorul de utilitati. In cazul de fata, este vorba de un contract incheiat intre asociatia de proprietari si furnizorul de utilitati.
Adunarea generala a asociatiei de ce nu poate aproba sigilarea in conditiile in care proprietarii nu doresc sa plateasca suplimentar ceea ce nu consuma, existand suspiciuni ca si in respective apartamente locuieste cineva in anumite perioade de timp ?! Motivul este clar - nu plateste nimeni cheltuielile cu utilitatile aferente acestor apartamente. Valorile neplatite trebuie recuperate de la ceilalti locatari pentru a se putea plati factura blocului catre furnizorul de utilitati.
Nu se intra in apartamente/ nu se incalca proprietatea, in conditiile in care contoarele sunt montate pe casa scarilor la intrarea in fiecare apartament si este montat contor si pe coloana la intrarea in scara blocului.
Daca dupa contor nu este montat ventil, nu se poate face sigilarea pe inchis a ventilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare separata eduard985 eduard985 Buna ziua, Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Cred ca apa nova ne fura din greu ! aeg aeg Pe vremea cand s-a \\"contorizat\\" toata lumea, apa nova ne-a montat 1 contor pentru 2 scari de bloc, cele 2 scari fiind asociatii diferite. Ca urmare, scara ... (vezi toată discuția)