avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O situație penală extrem de neplăcută, în care am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O situație penală extrem de neplăcută, în care am intrat nevinovați. Am nevoie de un avocat care să mă ajute să fac dreptate și să scot la lumină adevărații vinovați

Buna ziua,
Sunt din Bucuresti si sunt implicat intr-o situatie extrem de neplacuta. In toamna lui 2017 impreuna cu alte doua familii, am plecat intr-o excursie de relaxare pentru un weekend. Eram eu, sotia, X cu sotia si fiul , si Y cu sotia si fiul.

In seara de sambata, ne-am dus la un restaurant pentru a sarbatori un eveniment ce ne lega pe toti. Atmosfera localului era foarte buna, stateam toti la o masa, iar copiii isi gasisera un partener de joaca de varsta lor (aprox 5 ani toti trei). Defapt copilul strain venise la masa noastra deoarece "ai nostri" se jucau de zor cu telefonul mobil al lui X pe youtube. Seara a continuat, localul dispunand si de o formatie de muzica live, atmosfera fiind una de petrecere. Spre orele 22:00 X a observat ca telefonul mobil disparuse. Nu am dat prea mare importanta evenimentului, mai ales ca eram toti si intr-o oarecare masura sub influenta alcoolului cosnumat. Am anuntat personalul restaurantului, si ne-am continuat petrecerea.

La un moment-dat cand am realizat gravitatea situatiei (telefonul fiind unul important nu ca dispozitiv ci ca continut) am decis sa sa anuntam public prin intermediul formatiei de muzica disparitia acestuia. Am facut doua anunturi la ceva interval de timp intre ele, iar la al treilea ne-am gandit sa includem si sintagma "telefonul are activat sistemul anti-furt si este localizabil prin GPS".

Aproape instant, vecinii nostri de masa, cei cu copilasul, au cerut masa la pachet si au plecat foarte repede. Acest lucru ne-a dat de banuit si am plecat eu, X si Y in directia "vecinilor de masa". Am iesit din restaurant prin curtea interioara, care dadea in pensiune, unde presupun ca erau cazati "suspectii". I-am abordat in holul pensiunii si i-am somat sa ne dea telefonul furat. A inceput o imbranceala, din cauza alcoolului eu am fost proiectat pe o canapea din lobby, iar X care se tragea de haine cu barbatul suspect, a fost atacat cu un spray de catre perosana de sex feminin.

Nevazand, din instinct cred a impartit 2 pumni, (X are 70kg ud) iar noi toti, de frica am plecat in tromba, pe jos, inspre cazare sa punem la adapost copiii si sotiile. Am plecat eu primul cu sotia mea si sotiile celor doi si cu copii, ei mai zabovind pentru a discuta cu personalul localului).

Am ajuns la spatiul de cazare, am aprins semineele pentru copii, si vazand ca X si Y nu mai vin, am plecat pe jos inspre sectia de politie. Fiind su influenta alcoolului, si fiind deja cred orele 11:00, neavand pe cine sa intreb directii spre sediu, am sunat de 2 ori la 112 pentru indicatii de orientare, pe care le-am si primit.

Am ajuns la sectie, m-am prezentat la poarta, cine sunt si in ce scop ma prezint, am fost imediat perchezitionat, deposedat de bunuri , ARESTAT si condus intr-o camera unde i-am gasit pe X si Y . Pe scurt, declaratia victimelor suna in felul urmator: noi trei, i-am jefuit de aur. Ea, a scos, nu stiu cum, nu stiu de unde un certificat medico-legal cu 4-5 zile de ingrijiri si el 1-2 zile. Acum suntem citati in proces. Am fost amprentati si pozati ca ultimii borfasi (eu unul am plans la varsta mea, tata a doi copii, Director Tehnic intr-o companie si FARA ANTECEDENTE PENALE SAU DE ALT FEL), deasemeena si X si Y. "Victimele", el paznic, ea casnica. Acum suntem acuzati de talharie si cine mai stie ce... Am nevoie de un avocat care sa ma ajute sa fac dreptate si sa scot la lumina adevaratii vinovati. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

-editare date personale-
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Lunga si urata povestea dvs.
Ar fi trebuit inca de atunci (”toamna lui 2017”) sa fi formulat o plangere in legatura cu disparitia telefonului, in legatura cu agresiunile ce le-ati suferit.
La acest moment este foarte important rechizitoriul intocmit in cauza dvs. Adica continutul acestuia.
S-a întâmplat astfel pentru că ați încercat să vă faceți singur dreptate. Acum este mai greu de reparat situația, însă nu este târzie o plângere pentru furt. Poate că o decizie mai înțeleaptă și care v-ar putea scuti de stres și timp consumat, de cheltuieli, ar fi să încercați să faceți pace cu acei oameni. Vă recomand să încercați o mediere, unde să discutați să să clarificați lucruile omenește. Chemați-i la o mediere, și aveți alături și un avocat. Ei știu bine adevărul, și, câtâ vreme nu le-ați luat aurul, încadrarea faptei dvs. la tâlhărie este ridicolă.
Pentru o aparare efectiva, ar fi trebuit sa va angajati avocat de la inceput care sa asiste la toate actele de urmarire penala.
Nu inteleg exact in ce stadiu este procesul, poate ma lamuriti dvs.
Buna ziua,
In prima instanta procurorul de caz a dispus neinceperea urmaririi penale care ulterior a fost respinsa de instanta solicitandu-se audierea a tuturor martorilor (sotiile noastre si personalul restaurantului/hotelului). "Victimele" si-au modificat de cateva ori declaratiile, in final declarand ca, i-a cazut bratara de aur de la mana dar nu a mai gasit-o, dupa ce initial au declarat ca noi i-am tinut si buzunarit....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg procurorul a dispus renuntarea la up.
Judecatorul a respins cererea de confirmare, a desfiintat solutia si a trimis dosarul procurorului in vederea completarii urmaririi penale.
Trebuie sa stiti ca o noua solutie de renuntare nu se mai poate dispune, fiind posibil sa va trimita in judecata.
Momentan, sunteti in faza de urmarire penala, eu asta am inteles.

Alte discuții în legătură

Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)
cercetare jucatoreasca- este complicitate la infractiunea de talharie? clara1967 clara1967 Buna ziua. Fiul meu este implicat ca si complice intr-un dosar de talharie.La instanta penala datorita prezentarii eronate a faptelor in rechizitoriu, ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii marianghimpeteanu marianghimpeteanu Retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala intr-un caz de complicitate la talharie? Adica cercetarea penala inceteaza sau se ... (vezi toată discuția)