avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj judiciar

Instanta de fond a impartit masa partajabila conform solicitarii fostei soții, atribuindu-i apartamentul proprietate comuna. La 3 luni de la pronuntarea sentintei, fosta sotie a facut apel, criticand atribuirea catre ea a apartamentului, desi ea il ceruse. Eu nu am facut apel. La 6 luni de la pronuntarea sentintei, apartamentul a fost executat silit pentru neplata ratelor creditului la banca. La al treilea termen de judecata a apelului, fosta sotie a invocat executarea silita a apartamentului si faptul ca acesta a iesit din masa partajabila. Prima sentinta a TMB a fost de respingere a apelului asa cum a fost formulat. Judecata a fost dupa vechiul cod de procedura civila. La recursul facut de fosta sotie, CAB a retrimis apelul spre rejudecare la TMB, care de data asta a admis apelul, scoțând apartamentul din masa partajabilă ca și când nu ar fi existat. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta decizie este una corecta, avand in vedere momentul executarii silite, adică la trei luni dupa declararea apelului de catre fosta sotie si la 6 luni dupa pronuntarea sentintei instantei de fond, avand in vedere ca aceasta i-a dat fostei tot ceea ce a cerut, fără nicio excepție. Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Partaj nlilianne11 nlilianne11 Instanta de fond a impartit masa partajabila conform solicitarii fostei soții, atribuindu-i apartamentul proprietate comuna. La 3 luni de la pronuntarea ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar nlilianne11 nlilianne11 În apel poate fi judecată o cerere pentru un fapt care s-a petrecut mult după pronunțarea instanței de fond și mult după declararea apelului, adică ... (vezi toată discuția)
Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)