Buna seara,
Mostenire dezbatuta si finalizata prin emiterea Certificatului de Mostenitor in anul 1939. Acum in 2009, se impune completarea masei succesorale cu alte bunuri omise din primul C.M. si emiterea unui supliment la Certificatul de Mostenitor initial. Ce lege succesorala se va aplica in acest caz, cea din 1939 sau legea aflata in vigoare acum. Mentionez ca Certificatul de Mostenitor eliberat in 1939, a fost eliberat respectand prevederile Codului Civil Austriac. aflat in vigoare la aceea data in Transilvania. Va multumesc anticipat. :stunned:
Ati ridicat aceasta problema la data de 19 octombrie, pe acest forum. Nu ati gasit inca raspunsul? Cred ca ar fi bine sa mergeti totusi la un notar, poate reusiti sa dezlegati misterul cu Codul Civil Austriac! :)
Cred, ca nu m-am facut suficient de bine inteles, eu nu ceream lamuriri vis a vis de Codul Civil Austriac, mentionam doar, ca Certificatul de Mostenitor a fost eliberat in 1939, conform prevederilor acestui Cod (se mentioneaza in cuprinsul C.M. -ului)
Va rog, sa-mi spuneti daca si in cazul Suplimentului la C.M din 1939, pe care doresc sa-l solicit, se va aplica aceeasi lege care a stat la baza emiterii C.M.-ului din 1939, sau legea succesorala in vigoare. Va multumesc.
...pai cm-ul se va emite in baza dispozitiilor legale in vigoare la data emiterii sub aspectul chestiunilor de procedura...sub aspectul problemelor de fond (adica a regulilor dupa care se dezbate succesiunea) se va aplica legea in vigoare la data decesului deoarece de la acea data s-a transmis intreg patrimoniul lui de cujus mostenitorilor chiar daca acest lucru a fost surprins doar partial in cm-ul initial...
Succesiune
raul89
Buna seara
In cazul in care se dezbat doua succesiuni succesive, in care primul de cuius a decedat in anul 1934, iar sotul supravietuitor in 1982, ce legi ... (vezi toată discuția)