avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Va rog, conform HG nr.751/2018 persoanele angajate care au cetificate de handicap conform legii nr.448/2006, art. 86 alin(2) ( handicap: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare) numai acestea beneficiaza de un spor de 15% din salariu de baza, cu bolile mentionate mai sus?
- sporul se acorda incepand cu data de 1 octombrie,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 14 Octombrie 2018
Persoanele care, în conformitate cu certificatul de încadrare în grad de handicap, sunt încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip prevăzut de art. 86 alin. (2) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază, pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, de un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare, prevăzut la art. 22 din Legea-cadru nr. 153/2017 .

HG este in vigoare de la 25 septembrie 2018.

Intr-adevar, tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Beneficiar locuinta prin anl enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin O persoana cu grad de handicap accentuat, care locuieste cu parintii, poate beneficia de acordarea unei locuinte prin programul ANL in aceeasi localitate? Care ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto pentru persoanele cu handicap simclaudia simclaudia Buna, sunt o persoana cu handicap, adica sufar de o boala cronica LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC.Vreau sa stiu daca la inmatricularea unei masini sunt scutita de ... (vezi toată discuția)