avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Beneficiar locuinta prin ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Beneficiar locuinta prin ANL

O persoana cu grad de handicap accentuat, care locuieste cu parintii, poate beneficia de acordarea unei locuinte prin programul ANL in aceeasi localitate? Care sunt conditiile pentru aceasta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: enacheflorinconstantin , utilizator 14:03, 1 Februarie 2020
Daca acel copil ARE HANDICAP ACCENTUAT, locuieste cu parintii, iar unul din parinti cel care il ingrijeste, atunci pentru ce vrea locuinta separata, doar nu poate locui singur.
Daca vreti locuinta separata, trebuie sa divortati si sa faceti partajul .
Este vorba despre un adult, nu un copil, handicapul este de tip somatic nu de tip fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, sau boli rare si nu necesita ingrijitor sau asistent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, conform HG nr.751/2018 persoanele angajate care au cetificate de handicap conform legii nr.448/2006, art. 86 alin(2) ( handicap: fizic, vizual, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto pentru persoanele cu handicap simclaudia simclaudia Buna, sunt o persoana cu handicap, adica sufar de o boala cronica LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC.Vreau sa stiu daca la inmatricularea unei masini sunt scutita de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)