avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Registrul Comertului - Din nou in actualitate.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Registrul Comertului - Din nou in actualitate.

Buna ziua,
Va propun sa va exprimati opinia de specialisti in legatura cu decizia Comisiilor juridice din Parlament de a transfera institutia Registrului Comertului (cu taxele si toate bazele de date aferente) de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a M. Bucuresti (asociatie privata de tip ONG, nu ?).
- Considerati oportuna si necesara aceasta transferare din sectorul public in sectorul privat al unui serviciu important, de interes public si national ?
- "Beati possidentes" vor asigura atat siguranta datelor cat si costuri (taxe) rezonabile ?
- Vor exista "castigatori" si "pierzanti" ?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 13:10, 5 Noiembrie 2009
Nu mi se pare normal ca un serviciu public de o asemenea anvergura si care aduce venituri importante la bugetul statului sa fie administrat de o entitate privata.
Acea entitate prin reprezentatii ei, ca numitul Voiculescu-Felix(notoriu din presa) au dirijat acest transfer , perdant fiind bugetul statului.
Sa le stea in gat!
Nici mie nu mi se pare o miscare buna. Si asa, Camera de Comert a papat si papa destul de pe urma celor care au de depus acte la Registrul Comertului. Sunt plasati strategic, langa ONRC, iar oamenii confunda Camera de Comert cu Registrul Comertului. In Constanta, Registrul Comertului s-a mutat de 3 ori. De fiecare data, Camera de Comert a functionat fie in acelasi imobil, fie la doar 20 m distanta, cum este in prezent. Mai mult, functionarele de la ONRC ii trimit pe clienti la Camera de Comert pentru intocmire acte. Mi se pare ca se face o concurenta neloiala juristilor si avocatilor care intermediaza astfel de servicii. Nu mai spun de costul piperat al celor de la Camera de Comert sau de greselile pe care le fac angajatii lor in acte.
In privinta sigurantei datelor, sa fim seriosi. Patronii de ziare si televiziuni si asa detin foarte multe informatii pe care din cate cunosc eu personal, le-au folosit si folosesc pentru santaj. Asta a fost si motivul pentru care eu, m-am retras din activitatea de ziaristica. Oamenii habar nu au ce porcarii se fac in interiorul trusturilor de presa. Din pacate, ei detin puterea si sunt greu de dovedit. Iar cei santajati nu spun nimic pentru ca ar pierde functii importante si averi. Prefera sa "plateasca"decat sa apara pe prima pagina sau la TV.
In orice caz, daca se intampla asa, cu siguranta vor introduce modificari la care noi o sa avem greu acces sau deloc.
Cred ca de mult vaneaza ei acest serviciu public si daca se aproba transferul, oameni se fac!
Eu una sunt revoltata mai ales ca m-am saturat sa faca oamenii politici ce vor si cum vor, manati de interese personale, iar noi prostimea sa acceptam. Ce tara mai este si asta, oameni buni?
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator
Nuuuuuuuuuuu...eu am citit pe www.just.ro despre faptul ca este doar o propunere legislativa - sincer nu vad logica transferului la Camera de Comert.

[ link extern ]

Era o propunere legislativa de pe vremea lui Tariceanu, se pare ca s-a revenit asupra ei, ca doar suna bine pentru cei interesati. Acum depinde si de cum si pe unde citim fiecare. Nici mie nu mi-ar conveni mutarea.
Parerea mea: Nu, sa nu treaca reg. com la Cam. de Comert.

Vor exista ''pierzanti'' - noi toti cei ce avem societati comerciale si vor exista ''castigatori'' - Cam. de Com.

Alte discuții în legătură

Informatii clasificate anghelescuionut anghelescuionut stiti cumva unde este stipulat faptul ca, indiferent de nivel de clasificare atribuit, un document intai se inregistreaza apoi se supune aprobarii?? [quot] (vezi toată discuția)
Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vechimii in munca ca pfa? ClaudiaNV ClaudiaNV Buna Conform noii directive (recunoasterea vechimii in munca ca PFA), activitatea intr-un cabinet psihologic (acestea nu se declara la ONRC) poate fi ... (vezi toată discuția)