avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA 19% imobiliare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA 19% imobiliare

Bună ziua. As dori sa știu dacă se aplica TVA de 19% în cazul în care, sunt căsătorită și am cumpărat împreună cu soțul meu un apartament cu Prima casa, dar de la persoana fizica. Acum ne interesează sa achiziționam un apartament nou de la dezvoltator cu credit ipotecar. Nu îmi este clar dacă ne încadram la TVA de 19% sau de 5 %.
Mulțumesc în avans pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Tva 5% al doilea imobil Mircae123 Mircae123 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: actuala sotie a contractat inainte de casatorie, singura, un credit prin Prima Casa de 40.000€ pentru un ... (vezi toată discuția)
Tva locuințe: pot beneficia de cota de 5% dacă alegem separare de bunuri înainte de căsătorie? viitoarea soție a achiziționat deja un apartament cu tva 5% dumisoro dumisoro Buna ziua, Acum 1 an de zile am dat avansul pentru un apartament nou ce urmeaza a fi gata in decembrie.Promisiunea de vanzare-cumparare contine pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Cota de tva la vanzare apartament ionutlascu1993 ionutlascu1993 Salutare, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns legat de cota de TVA. In anul 2022 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in care era mentionata ... (vezi toată discuția)