avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legalitate reinnoire automata a contractului de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legalitate reinnoire automata a contractului de asistenta juridica

O Societate comerciala a incheiat in 2009 un contract de asistenta juridica de tip abonament cu un avocat. Acesta prevede ca in lipsa unei notificari prealabile de incetare a contractului cu cel putin 45 zile din partea clientului, acesta se prelungeste automat pentru o noua perioada de 3 ani.
Cum pot solicita renuntarea la contract atata vreme cat nu este prevazuta în contract posibilitatea de a denunta oricand contractul? Desi, am auzit ca reinnoirea fara acordul beneficiarului este ilegala. Avocatul cere in schimbu incetarii , onorariul pe 3 ani. Poate face asta?
Art. 28 alin. 2 Din Legea avocaturii, permite renuntarea la contract fara a plati decat cheltuielile efective pana la data incetarii. De asememenea preciz ca nu am platit facturile emise de cabinet, iar in contract se prevede ca: neplata onorariilor la temenul fixat, DAU DREPTUL AVOCATULUI sa procedeze la rezilierea de plin drept a contractului fara nicio alta formalitate sau procedura judiciara. Pactul comisoriu isi produce efecte de la data scadentei obligatiei de plata neexecutate. Pot sa invoc ac. clauza pentru a considera desfacut contractul?

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract asistenta juridica de tip abonament Amedeea2005 Amedeea2005 O Societate comerciala a incheiat in 2009 un contract de asistenta juridica de tip abonament cu un avocat. Acesta prevede ca in lipsa unei notificari ... (vezi toată discuția)
Neplata onorariului de succes wbekbew wbekbew am un contract de asistenta juridica cu o firma de avocatura.obiectul contractului era in recuperarea taxei auto si onorariul de succes este de 15% din cati ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)