avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este considerata amenintare sau santaj atunci cand ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata?

Buna seara

Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez.

Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata?

Numita X, ma ameninta telefonic si prin retele de socializare ca eu as fi violato si mai mult de atat ca ma infunda ca, ar avea relatii la politie.

Nu stiu daca persoana asta e in toate facultatile mintale, in sensul ca la 33 de ani sa te ocupi cu asa ceva e total aiurea. Eu ma simt lezat in mod direct, si consider ca sunt santajat, nu mie friica de nimic stiind ca nu am nici o vina, sa nu mai mentionez ca nu am avut nici un fel de contact fizic, nici macar sa dam mana.

Vreau insa sa afle si altii, familia ei pe care eu nu o cunosc, defapt nici pe ea nu am intalnito decat o singura data, dar vreau sa afle cu ce se ocupa. Suntem in 2018 si cred cu tarie ca aceste fapte trebuie pedepsite. Da probabil pentru ar suna stupid, insa eu o consider hartuire, santaj si amenintare, asta daca ne referim la DEX. Nu cunosc legislatie privind lucruirle acestea

P.S Un amic foarte bun, de cetatenie Britanica (Avocat criminalistica) spune ca daca s-ar fi intamplat in Anglia, persoana X ar fi fost supusa direct la o amenda, 3 luni de inchisoare si daune morale dupa caz.

Multumesc anticipat
A
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
precious007, utilizator
Cel mai recent răspuns: precious007 , utilizator 23:41, 30 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula plangere penala pentru amenintare atasand postarile de pe reteaua de socializare insa fapta de santaj atat timp cat aceasta nu v-a constrans sa faceti sau sa nu faceti ceva anume in scopul de a obtine un folos de pe urma acestor fapte, nu se poate retine ca infractiune.

Puteti sa va instalati o aplicatie de inregistrare a apelurilor pe telefonul dv iar cand persoana va mai ameninta telefonic sa atasati plangerii acele convorbiri.
Buna seara Traian,

Multumesc mult. Am convorbirile in scris de pe retele de socializare. Ea pur si simplu nu stie ce face/ sau vorbeste. Nu este cazul, neavand cum sa obtina nimic de la mine, in alte cuvinte nu pretinde nimic decat ca "m-ar infunda" :)

Sa inteleg ca ar fi indicat sa fac o sesizare plangere la politie, si sa atasez complet convorbirea de pe reteaua sociala.

Multumesc
Dupa cum stim cu toti, politia cu greu face ceva mai ales cand vine vorba de santaj, amenintare sau altele, defapt au mai inceput sa ia in considerare si lucrurile acestea. In Norvegia de exemplu poti lua amenda destul de mare daca "vorbesti urat" sau incerci sa agresesive un animal de companie a cuiva sau chiar al tau.

Daca politia nu poate rezolva nimic, ar fi indicat sa fac altceva, chiar ma simt lezat in sensul ca nam intalnit asa ceva in 33 de ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Persoana care posteaza respectivele amenintari s-ar putea sa fie cea care pretinde de aceea in baza plangerii puteti solicita identificarea adresei de ip de unde au fost postate mesajele si a persoanei care va adreseaza amenintari.
Eu nu stiu unde locuieste insa, ii stiu numarul de telefon/facebook unde a postat amenintarile etc, poate fi gasita usor.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Sunt santajata si amenintata helpmeplease helpmeplease Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e teamă să fac plângere la poliție. nu știu cum să procedez, am altă variantă de rezolvare a problemei? ContSters452058 ContSters452058 Recent am fost amenintata prin mesaje cu moartea. Sunt in oras strain, nu am familie si nici prieteni acolo cu care as putea vorbi. Mi-e frica sa scriu la ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)