avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare contract vanzare cumparare

Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament si am verificat contractul de vanzare cumparare al proprietarului inainte de a merge la notar.
Am observat o eroare in contract si vreau sa va rog sa ma ajutati sa inteleg care este problema.
Sa zicem ca dansul (proprietarul care urmeaza sa-mi vanda mie ) a cumparat apartamentul de la domnul X si domnul Y,domnul Y fiind reprezentat prin procura de domnul X ca mandatar.
La capitolul 2 din contract apare scris ca domnul X si domnul Y reprezentat prin mandatar de domnul X vand domnului Z (o alta persoana diferita de X , de Y si de proprietarul actual) dreptul de proprietate al imobilului ,etc,etc.
Acest nume Z nu mai apare sub nicio forma in restul contractului,nu are trecut CI,nu are trecut CNP,nu adresa,nimic.
In rest la sfarsit actul este semnat de X,Y prin mandatar X ca vanzatori si proprietarul actual in calitate de cumparator.
Acest domn Z are acelasi nume cu X dar prenume diferite.
Este o eroare comisa la redactarea actului?
Se poate folosi acest contract pt perfectarea altei vanzari?
Cum se poate remedia acest lucru?
Eu cred ca in locul acelui domn Z trebuia trecut numele cumparatorului de drept(care apare la alt paragraf in calitate de cumparator,cu toate datele din CI,CNP,adresa,numele sotiei,etc)
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 13:16, 2 Iunie 2018
Opinia mea este sa nu cumpărați acest apartament cel putin pana nu se lămuresc aceste probleme din contract. Nu de alta dar sa nu aveți in viitor surprinze neplacute
Va mulțumesc tare mult pt răspuns.
Solicitati Directiei taxe si impozite locale istoricul de rol fiscal iar de la cadastru istoricul de carte funciara.
Daca persoana Z apare in evidente atunci se poate identifica si modalitatea prin care Z a instainat catre urmatoarea persoana predecesoare vanzatorului actual.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea contractul bilateral channel channel Stie cineva ce valabilitatea poate avea un contract bilateral intre doua societati, una reprezentata prin domnul X si cealalta prin domnul Y? In loc de ... (vezi toată discuția)
Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)
Nume incomplet pe act vânzare-cumpărare aldor59 aldor59 Bună ziua, Problema mea este următoarea: în anul 1992 am cupărat de la societatea unde eram angajat (Combintul de Oţeluri Speciale Tîrgovişte) ... (vezi toată discuția)