avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de soț infidel și agresiv. Am șanse să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de soț infidel și agresiv. Am șanse să obțin custodia exclusivă a copilului?

Buna ziua, sunt căsătorita de 6 ani, soțul și-a făcut amanta de aproximativ un an..am aflat prin septembrie 2017 concret..tipa intrând în casă noastră ( locuiam cu chirie) că și prietena ..i-am dat șansa atunci când am aflat ,soțului , să își repare greșeală ..a fost cuminte câteva luni ..după Crăciun și-a reluat legătură cu ea până a plecat de acasă..ne-am certat rău în 28 februarie..m-a bătut și-a luat o parte din lucrurile și a plecat la ea..de atunci încerc să-l conving sa vina acasă la noi sa incercam sa luptam pt noi sa ne salvăm familia..el nu mai vrea sub nici o forma ,susține mereu că nu trag cu casa..că sunt leneșă și delăsătoare. Desi nu mai e așa..de ceva vreme buna ..să mă las pe rânjeala cum zice el..dar de când a intrat aia in patul nostru ,el nu mai are ochi sa vadă ce fac și cum fac eu..in 19 mai..a fost ziua fetei..l-am rugat sa stea sa vorbim putin ..nu a vrut și am ieșit la mașină după el,am urcat și am ajuns să ne certăm iar,fiindcă el e foarte înverșunat sa nu ne mai des nici o șansă să ne salvăm familia..atunci am aflat și că amanta e gravida..am ajuns să ne și batem oarecum..el a dat mai rău în mine de nici nu puteam să țin pixul sa scriu ..mi-am scos certificat medico-legal și am avut și concediu medical cu urgenta medico chirurgicala pt 5 zile.. precizez că în 3 luni de zile el a venit destul de rar sa vadă fața, inanciar nu a contribuit cu nimic..eu am 2 joburi din are unul la domiciliu și mă descurc singura cu tot ce am nevoie..si am program la servici de luni până vineri exact intre orare de grădiniță ale fetei..intrebarileurmătoarele..daca as bagă divorț..am șanse de câștig custodia copilului in totalitate? Pot cere restricție?sa nu se mai apropie de noi?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:58, 18 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motive pentru divort aveti destule ,domiciliul copilului o sa fie stabilit la dvs despre custodie e greu de spus in general autoritatea parinteasva se exercita in comun .Ordin de protectie puteti sa obtineti in cazul in care va urmareste agreseaza fizic emotional etcDin cele povestite conflictele au avut loc atunci cand incercati sa discutati cu el ,renuntati la aceasta relatie toxica ,e clar ca are alte planuri.Solicitati obligarea la plata pensiei de intretinere,desfacerea casatoriei etc.Succes
Inca o întrebare..dacaar vrea el să meargă sa bage divorț ,are nevoie de certificatul de căsătorie ,asa-i? Acela e la mine...se poate să obțină altul sau sa poata totuși să înainteze cerere pt divorț și în lipsa certificatului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Are nevoie de certificat însă poate învedera instanței că acesta se afla la dvs solicitându-i să dispună să-l depuneți dvs.

Având în vedere cele învederate, apreciez că este imperios necesar să solicitați dvs desfacerea căsătoriei, pensie de întreținere pt minoră, stabilirea locuinței acesteia la domiciliul dvs etc.

Apreciez că nu sunt întrunite condițiile pt obținerea unui ordin de protecție, insă soțul s-a ancorat în sfera ilicitului penal lovindu-vă, sens în care ați putea lua în calcul formularea unei plângeri penale pt săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 193 Cod Penal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti limita accesul la justifie, fie si laun divort in justitie prin nepredarea certificatului de casatorie. Nu conteaza unde este certificatul.
Cat despre copil, aveti sanse sa mentineti locuinta la dv., dar nu va face bine nici dv. si nici copilului sa sperati la o continuare a relatiei, nu vad sa mai fie loc de asa ceva.
Nu am limitat nimic..dar a rămas la mine certificatul,e clar că dacă se ajunge la divorț ,și acesta fiind intentat de el primul ,va trebui sa prezint certificatul dar eu una nu as prea vrea sa se ajungă la asta..as speră să realizeze ceea ce face și să își dorească să ne de-a șansa de a ne repară familia..deși el momentan e mult prea orgolios și înverșunat împotriva mea ,fiindcă eu am incercat sa caut o forma de a înțelege de ce face ceea ce face,de ce s-a schimbat așa brusc și a ajuns să facă unele lucruri pe care el nu le făcuse niciodată până să intre aia în viața noastră..și așa am luat legătura cu unele neamuri din partea lui..asta l-a deranjat enorm și l-a ambiționat sa nu facă ce vreau eu...e foarte ambițios din fire..și la unele lucruri știu că nu e corect dar nici macar eu nu știu cum să îl iau..

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Imi este tare greu sa va scriu. Nu credeam sa ajung niciodata aici. Sunt casatorita de 3 ani si imi cunosc sotul de 5 ani. L am iubit din prima ... (vezi toată discuția)
În ce moment se poate încheia datoria de fidelitate a soților? ylyutza ylyutza Bună ziua. Doresc opiniile a cât mai multor avocați specializați în dreptul familiei cu privire la această speță: Din momentul depunerii cererii de ... (vezi toată discuția)