avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asoc. de Propietari cu Restante la Furnizori: daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asoc. de Propietari cu Restante la Furnizori: daca refuz sa platesc din nou facturile din 2008?

Stimate Doamne/Domni,
reapelez la bunavointa Dvs. de a analiza o situatie deosebita: sunt membru intr-o asociatie de locatari dezorganizata. Neavand Presedinte (si-a dat demisia si a inregistrat-o la Primaria S4) si prin neimplicarea comisiei executive: cenzori, etc. s-a ajuns la situatia in care Administratorul are stampila si face "legea" si mai ales datorii la furnizori de peste 110.000,00 RON, in timp ce datoria curenta din foaia de intretinere este 15.000RON pe luna Sept 2009. Am depus plangere la politie si am deschis "lucrare" penala insa dureaza.
In urma sfaturilor Dvs. primite pe forum am facut tabel convocator si am obtinut semnaturile a 20% din membri sa organizam AG, in speranta ca vom reusi sa ne organizam, insa Administratorul refuza colaborarea. Desigur daca noi am reusi sa ne organizam nu este nevoie de colaborarea din partea lui. Aici e aici...ce pot face de unul singur...in conditiile in care serviciul si familia nu-mi permite sa aloc timpul necesar.
Am facut dosare pentru fiecare dintre cele 6 scari ale blocului cu documentele ce atesta datoriile asociatiei (soldul asociatiei si documentele semnate de Administrator privind reesalonarile primite pe fax. de la furnizori). In ideea de informa toti propietarii am pus la cutia de scrisori fluturasi cu datorii/informatii de contact sa verifice la furnizori, individual pt. fiecare din cele 90 ap. in parte.
Am sunat la furnizori: Apanova/Radet/Rebu in fiecare luna si am confirmarea ca Administratorul plateste facturi din 2008 reesalonate plus penalizari destul de mari, nicidecum factura curenta. Eu am platit 2008 la fel si ceilalti propietari si avem cu toti chitante personalizate cu numele si stampila Asociatiei.
Ce se intampla daca personal refuz sa platesc intretinerea pana se va reglementa situatia? Prefer sa platesc penalizari la sumele neachitate decat sa platesc din nou facturile si penalizari la facturi din 2008! Daca voi fi dat in judecata de Administrator? El avand stampila poate sa "fabrice" documente inclusiv plangeri la judecatoria de sector. Pot intoarce "cauza" in favoarea mea dovedind ca nu plateste facturi curente si ca nu declara valoarea reala a datoriilor si penalizarilor?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:58, 1 Noiembrie 2009
in primul rand domnule cmariusstancu va plang de mila,de ce ?,doar unul din cei 90 de proprietari se intereseaza de situatia financiara ?,in primul rand proprietari trebuiesc lamuriti ca administratorul este un simplu angajat(chiar daca este si proprietar in acel condominiu),el nu poate da in judecata pe nimeni,numai presedintele poate reprezinta asociaţia in litigii.Ca un sfat in lipsa presedintelui adunati comitetul executive si explicatile situatia,in modul de fata numai ei pot deslusi faptele comise de administrator si pot lua masuri,al doilea sfat anuntati serviciul de relatii cu proprietarii din primarie

Legea 230/2007,Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
sacalul09, utilizator
@cmariusstancu
Va rog sa nu mai deschideti topicuri la 2-3 saptamani odata.
Trebuia sa va continuati topicul inceput, ca sa putem avea continuitate in discutie.
Acest topic il voi inchide si va rog sa scrieti ce aveti de spus nou in vechiul topic.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de proportie autor cunoscut: administrator de bloc cmariusstancu cmariusstancu Sunt membru intr-o Asoc de Propietari, 90 Ap. Introducere: :O am descoperit pornind de la un fluturas RADET primit in cutia de scrisori ca Adiministratorul ... (vezi toată discuția)
Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)
Separare / infiintare asociatie de propietari - refuzul furnizorilor de a da avizul necesar prof_cosmin prof_cosmin Solicit ajutorul vostru intr-o problematica discutata mai putin sau chiar deloc. Sunt propietarul unui apartament din sectorul 5 al Capitalei, intr-un bloc ... (vezi toată discuția)