avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau să fac un credit ipotecar, dar sunt refuzată ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau să fac un credit ipotecar, dar sunt refuzată pentru că lucrez la firma proprie. Care poate fi explicația acestui lucru?

Buna seara,
As vrea sa stiu si eu, daca ma poate lamurii cineva, de ce bancile din Romania nu acorda finantare, unei persoane fizice, pentru achizitia unei locuinte cu ipoteca, daca este angajata in propria firma?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:34, 13 Iunie 2018
Depinde de salariul pe care vi l-ati acordat. Asta in primul rand. In al doilea rand, daca banca considera ca gradul de risc este excesiv, posibil sa va solicite un codebitor, etc.. Depinde de particularitati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vrut sa accesam un credit ipotecar, s-a intocmit tot dosarul, toate hartiile, toate formalitatile...cand banca a aflat ca venitul este din firma proprie...ne-a respins considerand ca nu suntem eligibili. Mai exact, firma nu prezinta garantie in conditiile in care nu s-au inregistrat penalitati si intarzieri. Muncim legal si platim toate taxele si impozitele catre statul roman la timp.
Deasemenea mi s-a parut dea dreptul injust faptul ca...daca nu eram angajati in propria firma...nici nu se verifica societatea.
Sincer, ne simtim nedreptatiti, dar se pare ca in aceasta tara...orice este posibil.
Multumesc de raspuns!
Din pacate da. Este mai complicat. Stiu sigur ca pentru firmele de IT se obtine mai usor, insa este necesar ca firma sa aiba profit si sa nu fi avut pierdere in ultimul an.
Chiar si asa...nu este normal cum se pune problema. Eu angajat in propria firma am tot interesu sa o dezvolt nu sa o falimentez. Mai mult acorda imprumut unei persoane fizice...nu firmei si este cu ipoteca. ( are de unde sa-si recupereze pierderea in caz de neplata). Mai mult, ce garantie are banca cand acorda credit unui angajat la x firma??? si acea persoana poate oricand sa fie disponibilizata. Este ilogic cum se pune problema la noi in tara. Am vrut sa aflu daca este legal sa se intample asa ceva...dar inteleg ca pentru aceste entitati nu exista lege...ele fac ce vor si cum vor.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
CryCristina, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati banca, cunosc cazuri unde n-a fost problema. Acum depinde, ar trebui ca salariile pe care le aveti sa fie in limita salariilor din piata pentru pregatirea/experienta pe care o aveti.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2018
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta. cesiune parti sociale de catre un srl cu credit la banca ContSters69724 ContSters69724 Am urmatoarea speta. Asociatii unui SRL, au hotarat sa cesioneze partile sociale unei terte persoane. Nimic deosebit in acest lucru. Problema o constituie un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in insolventa mihaidraghicescu61 mihaidraghicescu61 Am contractat un credit pe firma de la banca,dupa 5 luni firma a intrat in insolventa in forma simplificata.Va rog s-mi spuneti cum se va achita creditul ramas ... (vezi toată discuția)
se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit care n-a fost girat cu casa/ Lorelei-Andrada Lorelei-Andrada in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei ... (vezi toată discuția)